Samsungs nya Wi-Fi är fem gånger snabbare än ditt eget

Samsungs nya Wi-Fi är fem gånger snabbare än ditt eget

Aldrig mer seg överföring. Med Samsungs nya teknik kan du överföra en film på bara tre sekunder. Men företaget har en del hinder att övervinna innan vi kan ropa hej.

Företaget Samsung utvecklar just nu en ny Wi-Fi-teknologi som kommer att revolutionera trådlös överföring – om det fungerar, alltså.

I teorin ska tekniken nämligen kunna erbjuda användarna en överföringshastighet som är fem gånger snabbare än det vi använder idag. Detta genom att använda sig av av en frekvens på 60 gigahertz, istället för dagens 2,4- och 5 gigahertz.

Samsung Galaxy S3 Mobile Phone launch at Earls Court Exhibition Center, London, Britain - 03 May 2012

Foto: All Over Press

Enligt företaget ska det bara ta en sekund att överföra 4,6 gigabit och tre sekunder för en videofil på 1 gigabit (!). Man ska även kunna strömma okomprimerad video mellan exempelvis datorn och teven helt utan fördröjning.

Men planerna kan grusas innan tekniken ens lanserats på marknaden. Signalerna från den supersnabba frekvensen formas i millimetervågor, vilket gör det otroligt svårt att tränga igenom väggar och möbler. Det ska dock lösas med hjälp av nya antennsystem, påstår företaget.

Tekniken kan lanseras så tidigt som nästa år, men det lär dröja innan det används lika flitigt som de nuvarande standardfrekvenserna, skriver The Verge.

 

 

FRÅN FÖRSTASIDAN