LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sjukdomen ändrade hela Mattias Särnholms utseende – exets reaktion

07 maj, 2024 
Linn Seipel
mattias med sin exfru
Mattias Särnholm ser idag annorlunda på tiden då han drabbades av alopecia – håravfall.
I en ny intervju med Hänt tittar han tillbaka på hur de nära och kära reagerade.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om Naked Attraction: ”Hur länge kan man prata om en pung?”Brand logo
Sofia Wistam om Naked Attraction: ”Hur länge kan man prata om en pung?”

Tv-snickaren Mattias Särnholm, 54, blev ett med svenska folket över 20 år sedan då han slog igenom i Roomservice. Sedan dess har han fortsatt snickra i rutan bland annat i Sofias Änglar, Helvetesresan – och nu Stugdrömmar.

Många av sina tv-framträden har han gjort tillsammans med sin parhäst Johnnie Krigström, och Stugdrömmar är inget undantag. I skrivande stund håller de på att spela in säsong två av renoveringsprogrammet, denna gång dessvärre utan Sofia Wistam.

Men det finns ett annat ämne som Mattias uppmärksammats för. År 2012 gick han nämligen ut med att han drabbats av den obotliga sjukdomen alopeci, som gör att håret ramlar av. Något som drabbade honom hårt då, men har gett honom en ny syn på livet idag. Det berättar han i en ny intervju med Hänt.

Annons

– Jag var helt förstörd när det hände. Det var länge sedan nu, men det tog tid att komma tillbaka efter det, säger Mattias Särnholm till Hänt.

Efter sjukdomen följde svåra år – idag kan Mattias Särnholm se det positiva

Mattias känner medlidande med alla de som drabbas av sjukdomen, då han vet vad det gör med självförtroendet. Kanske framförallt om man är ung tjej.

– Såklart så var det väl lättare för mig som var 40-årig gubbe som kanske ändå måste bli flint en vacker dag, vad vet jag. Men det kändes som att det var en ofrivillig förändring och man hade inte kontroll på det överhuvudtaget.

Nu när lite tid har gått har han dock fått en annan syn på det hela.

– Man kanske behöver en örfil ibland och jag tänker att det här kanske är på en lagom dos. De finns dem som har det jävligt mycket jobbigare i livet, säger Mattias och fortsätter:

– Innan detta hade jag inte lika stor förståelse kring psykisk ohälsa, nu efter det här fick jag en liten smak av det. Jag vet hur det är att må jävligt dåligt, och inte ens vilja gå ut utanför huset. Så jag förstår alla människor som inte mår bra på alla sätt.

Annons

Exfrun och nya flickvännens reaktioner: ”Man tappar självförtroendet”

Någon som bland annat hjälpte Mattias ur detta mörker var sambon Stina Sjölind. Henne träffade han kort efter att han drabbats.

– Det var skönt på ett sätt att känna så här ”okej, det är någon som tycker om mig ändå!”. Man blir ju osäker, man tappar självförtroendet.

När Mattias fick sjukdomen var han gift med Ida, som han har dottern Ebba och sonen Erik med. Men det var inte orsaken att de gick isär, intygar Mattias lite skämtsamt.

– Nej hon sa inte, ”Oj, vad fan han är ju flintig. Jag skiter i det här"! Haha, nej så var det inte!

FOTO: Hänt, TT/Karin Törnblom

Annons