LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Tipsa oss

För att komma i kontakt med hela Hänts redaktion och lämna nyhetstips kan du maila till:

[email protected]

Alla tips som kommer in till oss hanteras av våra redaktörer. Som uppgiftslämnare omfattas du av källskyddet, en grundlagsskyddad rättighet att få vara anonym när du lämnar information eller tips till en journalist. Om du vill vara anonym är det alltså enligt lag förbjudet för oss att röja din identitet. Om du vill läsa mer om källskydd rekommenderar vi Journalistförbundets hemsida.

Vanliga frågor och svar kring att lämna tips

Skriver ni om alla tips ni får?

Nej. För att ett tips ska resultera i en publicering krävs framför allt att vi får informationen bekräftad. Vi försöker utan undantag söka personen/personerna det handlar om för en kommentar, men i viss fall kan informationen även styrkas med hjälp av andra källor, dokument från myndigheter eller ytterligare uppgifter. Tips som inte kan bekräftas publiceras inte.

Får jag vara anonym?

Ja. Som beskrivits ovan omfattas alla uppgiftslämnare av källskyddet som regleras av grundlagen.

Hur fungerar det efter jag lämnat ett tips?

Vi publicerar ingenting innan vi varit i kontakt med uppgiftslämnaren personligen och kommit överens. Du kan alltså skicka in tips för att undersöka om vi är intresserade, utan att riskera att vi direkt publicerar något. Viktigt är att du som tipsar lämnar kontaktuppgifter så som telefonnummer så vi kan komma i kontakt med dig.

Kan man få tipspengar?

Ja. Om ett tips resulterar i en publicering utgår generellt, om så överenskommet, tipspengar. Kom ihåg att tipspengar räknas som en inkomst och att vi på Hänt drar av skatt innan du får pengarna.

Vi hörs!

/Redaktionen

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons