LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Redaktionell policy på Hänt

Hänt.se är Aller medias största nöjessajt som varje vecka strävar efter att vara den naturliga mötesplatsen för alla som älskar nöjes- och kändisvärlden. Vi vill i vår journalistik underhålla och uppdatera våra läsare med relevant nyheter från nöjesvärlden.

Vi finns digitalt via sajten hant.se Hänt som dygnet runt uppdateras med nyheter, exklusiva intervjuer, dokument och tv-intervjuer med några av Sveriges mest aktuella kändisar.

På hant.se finns även Hänt nyheter som skriver aktuella och fascinerande nyheter.

Hänt finns på sociala medier-kanaler som Facebook, Instagram och TikTok där vi delar med oss av våra möten och samtal med nöjesprofilerna.

Vi har även Hänts mobilapp där vi pushar ut våra nyheter och ger det allra senaste först till våra läsare.

Vill du komma i kontakt med oss strävar vi att via redaktionen eller Aller medias kundtjänst ge svar så snart som möjligt.

Redaktionell policy

Hänt strävar alltid att vara den naturliga källan och mötesplatsen när det kommer till rapportering av nöje och nyheter.

Redaktionen följer de pressetiska reglerna och tillämpar i sitt arbete god publicistisk ses. Hänt arbetar också efter att följa ”Spelregler för press, radio och tv” som omfattar regler för publicitet, yrkesetik och riktlinjer mot textannonsering.

Källkontroll

Hänts redaktion kvalitetssäkrar kontinuerligt uppgifter via exklusiva citat och experter som kommer till tals i våra kanaler. Vi kontrollerar alltid texter, som kan vara känsliga, innan publicering.

Vi följer trender och skildrar offentliga personer och nöjesprofilers liv både i och utanför rampljuset. Hänt publicerar inte uppgifter som kan äventyra en persons säkerhet eller obekräftade uppgifter som kan göra skada för personen det handlar om.

Så behandlar vi källor och intervjupersoner

Hänt publicerar ögonvittnens skildringar och bilder först efter att ha kontrollerat sanningshalten samt ha sökt personen ifråga.

Hänt citerar alla intervjupersoner ordagrant, men redigerar citaten vid behov för att göra dem mer begripliga för läsaren.

Personer under 18 år intervjuas bara med målsmans godkännande.

Korrigeringar/avpubliceringar av artiklar

Mindre ändringar i artiklar kan utfärdas av redaktör som är i tjänst, men avpubliceringar görs sällan och i så fall efter beslut från Hänts ansvarige utgivare Tobias Wixtröm.