LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nanne Grönvall bryter ihop – sonens hjärtskärande bekännelse: ”Tungt att höra”

07 maj, 2024 
Hedvig Tärnholm
Nanne Grönvall och sonen Charlie Grönvall gästar Malou möter.
I programmet delar de med sig av den svåra tiden och hur det präglat deras relation.
– Det finns också svårigheter, säger Charlie i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”Brand logo
Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”

Med en karriär kantad av pophits och Melodifestivalen-framgångar står Nanne Grönvall, 61, som en hyllad artist inom svensk musik. Men bakom sina medryckande melodier har Nanne burit på en bakgrund fylld med djupa sår och personliga utmaningar.

När Nanne och hennes son Charlie Grönvall, 34, gästar Malou möter, berättar artisten om sin barndom skuggad av våld och missbruk. Nanne delar tårfyllt hur dessa tidiga år av kaos och osäkerhet till slut ledde henne in i en djup depression. Samtidigt delar Charlie sina upplevelser av sin uppväxt och deras berättelser lämnar inte ett öga torrt.

Nanne Grönwalls son om den tuffa tiden: ”Tungt”

Bestämd att bryta det destruktiva mönstret från sin uppväxt gav Nanne sina egna barn en tillvaro fylld med den stabilitet och kärlek hon själv hade saknat.

Annons

Hennes son Charlie reflekterar över kontrasten mellan generationerna.

– Det är alltid lika tungt att höra om det. Det är lite absurt på något sätt när jag sätter det i kontrast till min egen uppväxt. Det är en generation emellan och vi har totala motsatser i våra uppväxter, säger Charlie i programmet och fortsätter:

– Jag har till skillnad från mamma inte behövt ta ansvar för mina föräldrar utan de har tagit ansvar för mig.

Charlie Grönwall om uppväxten: ”Svårigheter”

Nannes mamma brottades med djupa problem av psykisk ohälsa och alkoholism. Hon befann sig ofta i destruktiva relationer som kastade familjen in i en spiral av osäkerhet.

På samma gång var Nannes mormor indragen i en helt annan värld som spritlangare, en riskabel sysselsättning som ständigt omgav familjen med fara. När Nanne delar med sig av minnena från förr bryter hon ut i tårar.

Nannes tuffa förflutna har även satt sin prägel på henne som person och hennes föräldraskap.

Annons

– Hon är definitionen av hjärta det är bara kärlek och omtanke. Men det finns också svårigheter, en stor emotionell last som du bär på, säger Charlie till Nanne och fortsätter:

– Att sätta gränser och säga ifrån är också något du blivit bättre och bättre på.

Charlie är tydlig med att hans uppväxt har varit raka motsatsen mot Nannes och att han är stolt över henne som lyckats bryta det mönster som så ofta går i arv i flera generationer.

– Mina kids får växa upp tryggt med starka stabila föräldrar, och det vet jag har att göra med det min mamma och pappa gett mig under min uppväxt.

FOTO: TV4

Annons