LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Göranzons nya besked om Jan Malmsjös hälsa – inne på dagverksamhet

07 maj, 2024 
Linn Seipel
marie göranzon jan malmsjö
Marie Göranzon och Jan Malmsjö har varit ett par i över 50 år.
I en ny intervju med Hänt berättar hon Jans sviktande hälsa och planerna för paret framöver.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Göranzon om skilsmässan: ”Gjorde honom illa”Brand logo
Marie Göranzon om skilsmässan: ”Gjorde honom illa”

Marie Göranzon, 81, har synts i rampljuset redan sedan slutet på 1960-talet. Hennes magnifika skådisinsatser genom åren har givit henne bland annat en Guldbagge och den prestigefulla Hedersguldbaggen.

Sedan 1974 är hon gift med artisten och skådespelaren Jan Malmsjö, 91. Marie har länge varit öppen med att makens hälsa inte är där den en gång var.

Marie Göranzon får avlastning – Jan Malmsjö sköts om av vårdpersonal

Redan 2006 hade han drabbats av två strokes, något som ledde till både fysiskt och psykiskt lidande. Han har också kronisk artros och problem att gå, vilket gör att han inte kan ta sig runt så bra på egen hand.

– Vissa dagar känns det helt normalt och bra. Och jag vill ju inte mista honom för allt i världen va, det är ju mitt liv, hela mitt långa liv. Och andra dagar är det frustrerande att det går så långsamt och tar sådan tid. Men sedan tillåter jag ju mig också att bli arg och irriterad och det blir han med, sa Marie om makens tillstånd nyligen då hon gästade Malou möter.

Annons

Marie är ett enormt stöd i vardagen för sin make, men ibland kan det vara skönt med avlastning. Två dagar i veckan spenderar därför Jan på en dagverksamhet på Gärdet.

– Han får stimulans, han är glad när han kommer därifrån, säger hon i programmet.

Marie Göranzons nya ord om Jan Malmsjö tillstånd: ”Kämpar”

När Hänt ringer upp Marie för att kolla hur läget ser ut idag svarar hon:

– Han kämpar på. Alla kämpar på i den här familjen, säger Marie till Hänt.

Ja, hur mår du? Och vad händer i ditt liv framöver?

– Det är helt okej. Jag har slutat spela just nu, så jag väntar in hösten. Det är som vanligt. Jag kommer att tillbringa sommaren i Roslagen. Det är väl ungefär det jag har att säga om mitt liv just nu. Jag är ledig tills mitten på augusti, då jag ska börja repetera.

Du håller fortsatt högt tempo, härligt! Så inga planer på att trappa ned med jobb?

– Nej det vet jag inte, det vet man ju aldrig... Det får man se när man inte längre känner att man orkar, eller tycker att det är kul. Det är ju så, det är så många saker som ska samverka. Marie fortsätter:

– Men man tycker ju att det är roligt att folk vill ha en. Så länge det pågår så pågår det. Jag funderar inte så mycket på det. Så länge jag orkar så orkar jag. Det känns bra att man mår bra, är frisk, och kan jobba.

FOTO: Staffan Löwstedt/SvD/TT, Karin Törnblom/TT

Annons