LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Nya bilderna på prinsessan Sofia får alla att jubla – lyckan går inte att dölja

08 maj, 2024 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Danmarks kungapar har lämnat Sverige efter ett par intensiva dagar.
Prinsessan Sofia passade sannerligen på att visa sig från sin bästa sida under statsbesöket – och var enastående vacker ihop med sin Carl Philip!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Sverige har haft celebert besök! Det danska kungaparet, kung Frederik, 55, och drottning Mary, 52, kom hit den 6 maj och stannade i 34 timmar. Det här var Fredriks första statsbesök efter trontillträdet i januari – så det var en hel del som stod på agendan dessa dagar.

Återanvänder klänningen från Nobelbanketten 2022

Resan blev väldigt lyckad och relationen mellan Sverige och Danmark blir bara starkare. Så vad hade familjerna egentligen för sig under dessa dagar? Jo, det hann med både en galafest på Stockholms slott, ett kalas på kungaskeppet Dannebrog och slutligen en avskedsceremoni på Kungliga slottet.

Annons

Men det var faktiskt varken Sveriges eller Danmarks kungapar som stal showen denna helg – utan vår alldeles egna prinsessan Sofia, 39! Hon fullkomligen strålade på banketten i måndagskväll, då hon bar en vacker klänning signerad Ida Lanto.

Prinsessan Sofia
Pontus Lundahl/TT

Det är inte första gången Sofia bär denna kreation, hon hade på sig den på Nobelfesten 2022 också. Till skillnad från sist valde hon denna gång att matcha klänningen med ett omsorgsfullt lockat svall.

”Som vanligt strålar Sofia!”, skriver en person i en kommentar till bilder från kvällen.

Annons

”Gåshud!”, skriver en annan.

Något som också går att läsa från bilderna är att Sofia och maken prins Carl Philip, 44, är väldigt lyckliga ihop. De gav varandra varma blickar när de gjorde entré ihop och gick i armkrok.

Prinsessan Sofia
Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Sofia iförd byxdress från Lilli Jahilo

Även på avskedsceremonin var Sofia oklanderligt klädd. Då var det en betydligt avslappnad klädkod som gällde och prinsessan valde att bära en krämvit byxdress, från den estniska designern Lilli Jahilo. På fötterna hade hon ett par platåklackar från Gianvito Rossi.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia
Pontus Lundahl/TT

Lilli är också en av Sofias favoriter. Hon har burit hennes klänningar vid flera tillfällen tidigare, bland annat under hyllningskonserten till minne av Tim Bergling ”Avicii” på Friends Arena 2019.

Prinsessan Sofia
NILSSON NILS PETTER/Aftonbladet/TT

FOTO: TT

Annons