LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bonde-Anders blev lämnad mitt under tuffa sjukdomstiden

07 maj, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anders Lindqvist
Hänt har pratat med en av årets bönder – Anders Lindqvist.
Han berättar bland annat om den tuffa sjukdomstiden som resulterade i skilsmässa.
– Vi bröt jag och min fru när jag fick min andra cancerdiagnos, berättar Anders.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

När Hänt pratar med Anders Lindqvist, 71, delar han med sig av sin ovanliga resa från att vara en av bönderna i TV-serien Bonde söker fru – jorden runt till att övervinna svåra sjukdomar och tuffa separationer.
Även sökandet efter kärlek i TV har varit långt ifrån en dans på rosor för den före detta travtränaren.

– Man kan säga som så att det var inte så lätt att hitta kärlek på det sättet i ett program. Romantik med massa kameror var jobbigt. Jag trodde att man skulle få mer tid ensam med de olika kvinnorna som var på plats men man var ju aldrig för sig själv, förklarar Anders för Hänt.

Under seriens snabba dejtingmoment fann Anders det särskilt svårt att hålla koll på alla deltagare.

– Snabb-dejtandet var ju ett riktigt elände. Tänk dig att snabbdejta när du är 70 år. Att försöka komma ihåg elva kvinnor var en riktig pärs, skrattar han: Det hade varit enklare att bara gå ut och peka.

Annons

Anders och hustrun gick skilda vägar under sjukdomstiden: ”Vi va jobbiga bägge två”

Anders hade levt som singel i fem år innan han beslutade sig för att ställa upp i programmet. Men separationen från exfrun var tuffare än många kan föreställa sig. Beslutet togs nämligen efter att de båda mottagit allvarliga sjukdomsbesked.

– Vi bröt jag och min fru när jag fick min andra cancerdiagnos, det var jobbigt för oss bägge två då för hon fick MS och jag fick min andra cancerdiagnos och det var en riktigt jobbig period, reflekterar han.

Första gången Anders brottades mot cancer var för 19 år sedan, då var det blodcancer. Denna gång drabbades han av en elakartad cancer i urinblåsan. Anders låg på sjukhus i 25 dagar och gick ned till 55 kilo och var egentligen bara skinn och ben och hade ingen ork kvar.

– Vi var jobbiga bägge två och det var inte lätt att leva tillsammans. De blev för mycket för vår relation då, men jag tyckte det var lärorikt för mig. Jag är en bättre och lyckligare människa. Varje dag jag vaknar är en gåva.

Annons

Anders relation till sina sju ex: ”Lyckligt lottad"

Efter flera operationer och kemoterapibehandlingar, där Anders skämtsamt påpekar att han "bara tappat förståndet, inte håret", lyckades han besegra cancern och känner sig idag friskare än någonsin. Hans exfru har också nyligen börjat behandlas med medicin för att klara av sin sjukdom bättre.

Trots deras tidigare utmaningar har Anders och hans exfru lyckats bevara en stark vänskap.

– Hon är lite min sekreterare kan man säga och hjälper mycket med papper och så. Vi är väldigt goda vänner. Jag är lyckligt lottad jag har haft sju relationer och är bra kompis med allihop.

FOTO: TV4

Annons