Klister, bondeuppror och Anders Borg – här är partiledarnas julklappar

Klister, bondeuppror och Anders Borg – här är partiledarnas julklappar

Julen är snart här och det betyder lite välbehövlig vila för våra partiledare. Alla har haft en tuff höst och laddar för nyval – så Hänt passar på att dela ut lite hårda klappar.

Jonas Sjöstedt (V)

jonassjostedt

Bilden är ett montage

Vänterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har haft en knepig sommar och höst. Han blev utfryst av regeringen och spelar just nu boll för sig själv i ett hörn.

För att råda bot på tristessen så önskar Hänt en god jul och ger Sjöstedt och Vänsterpartiet en kompis – typ Mollgan.

Stefan Löfven (S)

European Summit Brussels

Bilden är ett montage

Vi kan ana att det svurits en och annan gång på regeringskammaren hos statsminister Stefan Löfven. Det har varit många tvära svängar för Socialdemokraterna under hösten – först dissen av Vänsterpartiet, sedan pakten med Miljöpartiet och slutligen det vilda flörtandet med Centerpartiet och Folkpartiet.

Vi önskar Stefan och Socialademokraterna en god jul med Karlssons klister – då kanske de lyckas limma ihop en regering till sist.

Gustav Fridolin och Åsa Romson (MP)

_AB22559.JPG

Bilden är ett montage.

Som de har längtat – både Miljöpartiet och deras språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson. De har velat leka regering i flera år och mycket av deras politik har gått ut på att visa hur regeringsdugliga de är.

Nu blev det lite smolk i bägaren när Sverigedemokraterna bröt praxis och fällde regeringens budget. Som kompensation önskar Hänt en god jul till miljövännerna med spelet “Sim City” – nu kan Fidde och Åsa leka regering oavsett hur det går i nyvalet.

Annie Lööf (C)

annieloof

Bilden är ett montage

Annie Lööf och vännerna i Centerpartiet har haft en framgångsrik höst. Nyliberalerna har flockats till partiet och till mångas förvåning blev de näst största Alliansparti i valet.

Men många undrar fortfarande vad Centerpartiet egentligen vill – är de ett bondeparti eller är de ett Stureplansparti? För att råda bot på förvirringen passar Hänt på att ge Annie Lööf ett hederligt bondeuppror i julklapp så att Centern hittar tillbaka till sina rötter.

Jan Björklund (FP)

School pupil at desk

Bilden är ett montage

Det har varit ett tufft år för skol- och försvarsvännen Jan Björklund. Valet blev också en besvikelse för Folkpartiet med betydligt färre röster än väntat.

PISA-rapporten talade sitt tydliga språk och nu är det bums tillbaka i skolbänken för Janne och hans polare. Det är kanske inte den roligaste julklappen att få men det är för ditt eget bästa – god jul Jan, här får du en skolgång av Hänt.

Göran Hägglund (KD)

goranhagglund

Bilden är ett montage

Taktikröstande eller ej – Göran Hägglunds och Kristdemokraternas siffror var inte de roligaste och med ett nyval på gång ser det inte överdrivet ljust ut för kyrkans vänner den här gången heller.

Det är säkert redan i pipelinen men som julklapp ger vi Göran och KD ett mirakel i julklapp – det är kanske vad som krävs för att hålla sig kvar i riksdagen i mars.

Anna Kinberg Batra (M)

annakinbergbatra

Bilden är ett montage

Som ny moderatledare har Anna Kinberg Batra ett tungt ansvar att axla. Fredrik Reinfeldt var en av de mest populära statsministrarna i modern tid och hade till sin hjälp parhästen Anders Borg, som nu också lämnar den svenska politiken. Anna Kinberg Batra har Ulf Kristersson till sitt förfogande, men han har inte haft det lätefter att en pinsam intervju från 2008 började spridas på nätet på nytt.

Hänt gör det enkelt för Anna – du får Anders Borgs politiska comeback, god jul.

Mattias Karlsson (SD)

winter games

Bilden är ett montage

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson har satt avtryck från start. Efter att ha fällt regeringens budget och framkallat nyval har partiet med Björn Söder i spetsen målat ut både samer och judar som ickesvenskar.

Partiet jobbar hårt på att vinna röster till nyvalet och med de senaste utspelen där partiet försöker bestämma vilka som är svenskar och ickesvenskar så antar vi att Mattias och hans polare åtminstone vill ha en vit jul för lite pulkaåkning och snöbollskastning. Så god jul Sverigedemokraterna, ni får snö till jul.

Missa inte det här:

19 personer som kommer förbli singlar för resten av livet

16 sjukt coola saker du skulle kunna göra med ditt hem om du var miljonär

16 jultraditioner som bara är helt knäppa

17 personer som lurade döden med bara några sekunders marginal

FRÅN FÖRSTASIDAN