9 exempel på att julen aldrig blir som vi har tänkt oss

9 exempel på att julen aldrig blir som vi har tänkt oss

Julen närmar sig och tankarna på det perfekta firandet har redan börjat ta form. Men ärligt talat, är det inte dags att plocka ned förväntningarna på högtidernas högtid och ta den för vad den är i stället?

Stilla natt, heliga natt

Du föreställer dig vackert inslagna paket med genomtänkt innehåll liggandes under granen. I stället står du där i kö tillsammans med alla andra den 23 december. Inte orkar du vänta på paketinslagningen heller – du virar in alla klappar i tidningspapper helt enkelt.

decision wiig

Tänd ett ljus och låt det brinna

Du ser framför dig hur barnens ögon tindrar mot de levande ljusen. I själva verket är det bara taklampan som är tänd, eftersom ungarna och husdjuren har en tendens att bränna sig eller sätta eld på duken.

Katt ljus

Granen står så grön och grann i stugan

Doftar gör den också. Eller inte, för det är ju så mycket smidigare med plastgran.

Leprichorn

Tomten, jag vill ha en riktig jul

I år var ni verkligen överens, alla vuxna, om att hålla nere mängden klappar till barnen. Typiskt då att du och svågern inte hade samma bild av vad det innebär vilket slutar med att hans barn leker med åtta olika radiostyrda bilar medan ditt försöker hitta ett bra användningsområde för sin nya pyjamas.

Slår tomte

Have yourself a merry little christmas

För en gångs skull har du unnat dig en fin champagne att njuta av före middagen. Synd bara att en äldre släkting har klunkat i sig den redan vid frukost.

full tomte

Oh Christmas tree, oh Christmas tree…

Som på en amerikansk filmgran pryder röda äkta glaskulor julträdet. Tänker du dig. I själva verket trängs barnens hemgjorda smällkarameller och flörtkulehängen på de nedersta grenarna.

Snobben

Santa baby, slip a sable under the tree

Så många gånger som du har hintat din partner om den där snygga skjortan. Döm då om din förvåning när det ligger ett presentkort, till fel butik, i paketet.

Tack Emma

Vår julskinka har rymt

I år ska du verkligen njuta av sillen, laxen och ostarna från delikatessbutiken. Trodde du. I stället försöker du parera köttbullskrig och prata bort önskemålen om ketchup på skinkan, samtidigt som du kastar i dig käket OCH matar en bebis.

Ensam hemma

Walking in a winter wonderland

Snön ligger vit på taken. Ute bygger barnen snögubbar och ljuslyktor. Nej, just det, den globala uppvärmningen har ju gjort att det är plusgrader året om. Du skulle hellre få en snöboll i nyllet än pulsa genom slasket som täcker gatorna.

Snäboll bättre

Eller så släpper du bara alla krav och softar i stället – jul blir det ju ändå.

Katter

 

FRÅN FÖRSTASIDAN