Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är årets julklapp 2017

Här är årets julklapp 2017

Kommer den här ligga under granen hemma hos dig?

Förra året var det VR-glasögonen som utsågs till årets julklapp av Handelns Utredningsinstitut (HUI), och i år är det alltså elcykeln som blir utnämnd. HUI motiverar valet med den allmänna globaliseringen, klimatmedvetenheten och hälsoaspekten. Det senaste året har försäljningen av elcyklar ökat med 50 procent.

HUI om valet av årets julklapp 2017:

“Årets julklapp 2017 – elcykeln – speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.

Elcykeln har på kort tid gått från att vara en exklusiv vara till att nå en bred målgrupp. Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind eller ta ut hunden på långtur i skogen. Elcykeln är en detaljhandelsprodukt som har stor potential att på djupet förändra samhällets infrastruktur och människors beteenden.”

Det är för trettionde året i rad som årets julklapp utses i Sverige. För att en julklapp ska kunna bli årets julklapp måste den uppfylla någon eller flera av följande kriterier:

  • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
  • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
  • Produkten ska representera den tid vi lever i.

Elcyklar finns i flera varianter och till olika pris. Här är två stycken som du kan klicka hem i julklapp – till dig själv eller någon annan.

Lyxig elcykel från Merida (länk till Apprl). Batteriet räcker i upp till 125 kilometer. Läs mer och köp här (länk till Apprl).

“Billigare” elcykel från E-Green (länk till Apprl) i elegant cityutförande. Läs mer och köp här (länk till Apprl).

Läs också: Årets julklappar 2017 – enligt Hänts redaktion

Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

FRÅN FÖRSTASIDAN