Hunden Masha har väntat i ett år på sjukhuset där hennes husse dog

Hunden Masha har väntat i ett år på sjukhuset där hennes husse dog

Varje dag på sjukhuset vakade Masha över sin husse. På kvällarna sprang hon till och med hem för att vakta hans ägodelar. Nu har det gått ett år sedan mannen gick bort – men Masha väntar fortfarande på honom.

För två år sedan blev hussen till den lilla blandrashunden Masha sjuk. Hans enda besökare under tiden på det ryska sjukhuset i Sibiren var Masha, som sprang tillbaka till hemmet varje kväll för att vakta hans ägodelar.

Ett år senare avled mannen, men Masha väntar fortfarande på sin husse vid sjukhusreceptionen – varje dag (se video nedan).

– Hon väntar på honom, ägaren, säger en sjuksköterska, enligt The Siberian Times.

LÄS MER: Hunden Alex hittades utsvulten – tvingades äta kvistar och stenar för att överleva

Sjukhuspersonalen har vid flera tillfällen försökt att omplacera hunden, men utan resultat. Masha kommer nämligen alltid tillbaka.

– En familj ville adoptera henne, men hon sprang iväg och återvände till sjukhuset. Hon omplacerades en fredagkväll och var tillbaka klockan tre på morgonen dagen därpå, tillägger sköterskan.

Det enda sjukhuset kan göra är att se till att hon har mat och en varm plats att sova på:

– Det finns inga mediciner som kan hjälpa henne, men vi hoppas fortfarande att Masha ska hitta en annan ägare och lita på någon igen, säger läkaren Vladimir Bespalov.

        LÄS MER: Polishunden mördades när han försökte rädda husse – begravningen kommer få dig att gråta

Men det kan ta tid. Beteendet är nämligen inte särskilt ovanligt bland hundar.

Det mest kända exemplet är hunden Hachiko, som i tio år väntade på sin husse vid Shibuyas tågstation i Japan efter att mannen avlidit på sin arbetsplats.

Masha väntar fortfarande på sin husse:

FRÅN FÖRSTASIDAN