17 filmer du inte ska se om du är singel på alla hjärtans dag

17 filmer du inte ska se om du är singel på alla hjärtans dag

Singel på alla hjärtans dag? Här är 17 filmer som du garanterat inte ska se om du är ensam. De är romantiska, sorgliga, jobbiga, överraskande, roliga och framförallt – de innehåller en herrans massa kärlek.

1. Amelie från Montmartre (2001)

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Sköna parisiska bohemkvarter i färgskalor av grönt, gult och rött. Och i centrum finns självklart Amelie som drömmer om romantik och om att förändra folks liv. Ska hon själv finna kärleken? Det gör hon. Det vet ni.

2. Love Actually (2003)

Via: Giphy

Via: Giphy

Det börjar och slutar på Heathrows flygplats i London. Handlar om ett gäng par som för en sinsemellan olik tillvaro och vars liv naturligtvis korsas under filmen gång. Med en massa kärlek? You bet.

3. Fyra bröllop och en begravning (1994)

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Det är inte helt ovanligt att gäster på bröllop blir kära. Så händer även här. Med en massa komplikationer som brukligt när Hugh Grant är med i en rulle. Ska hans rollfigur Charles och amerikanskan Carrie få varandra, på riktigt?

 4. Blue Valentine (2010)

Via: Giphy

Via: Giphy

Romantiskt drama med mörka undertoner. Vi får följa paret Dean och Cynthia i deras dels romantiska dels destruktiva förhållande. Fram och tillbakablickar med händelser som knyter sig i magen.

5. Notting Hill (1999)

Via: Giphy

Via: Giphy

Amerikansk superstjärna möter brittisk bokhandlare i Notting Hill och en serie humoristiska förvecklingar uppstår. Bäst är birollskaraktären Spike (Rhys Ifans) som förgyller varje scen han är med i.

6. Sömnlös i Seattle (1993)

Foto: All Over

Foto: All Over Press

En pojke bor med sin pappa på en husbåt. Nu saknar han en mamma och lyckas övertala fadern att han ska hitta en ny flickvän via radion. På andra sidan etern sitter Annie Reed som fastnar för rösten. Men hon är ju redan förlovad…

7. Brokeback Mountain (2005)

Via: Giphy

Via: Giphy

En trasslig romantisk och sexuell relation mellan två män i homofoba USA åren 1963-1983. Hur ska det gå för Jack och Ennis? Frasen ”Let’s go fishing” blir hur som helst aldrig mer densamma.

8. Pretty Woman (1990)

Via: Giphy

Via: Giphy

Stilig affärsman möter prostituerad i Los Angeles. Det börjar med en natt, fortsätter med en affärsmiddag och slutar med…? En osannolik berättelse som är en av de mest inkomstbringande amerikanska romcoms i filmhistorien.

9. Bridget Jones dagbok (2001)

Via: Giphy

Via: Giphy

Likaledes charmiga som klumpiga Bridget har en ofantlig otur i kärlek. Men så börjar hennes sliskige chef visa intresse samtidigt som familjens vän, den tråkige Mark Darcy, också börjar kasta längtande blickar efter henne. Laddat för romantiskt trubbel.

10. Love Story (1970)

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Överklasskille på Harvard möter arbetaklasstjej på Radcliffe och kärlek uppstår. Men Oliver Barrett IV:s pappa gillar inte att sonen skaffat en flickvän utan pengar och han slutar därför supporta honom ekonomiskt. Ha näsdukarna redo.

11. Fucking Åmål (1998)

Foto: Printscreen

Foto: Memfis

Inte en enda recensent skrev att filmen handlade om att Agnes är kär i Elin. De hade nämligen aldrig sett svensk lesbisk tonårsförälskelse på film förut. En modern kärleksklassiker som måste ses.

12. Dirty Dancing (1987)

Via. Giphy

Via. Giphy

17-åriga Baby möter den betydligt äldre dansaren Johnny i bergen i New York och ljuv musik uppstår. Föräldrarna är emot att dottern börjar dansa sexigt och Johnny tvekar eftersom han kan bli utsparkad från dansen. Klassisk slutscen.

13. Lost in Translation (2003)

Via: Giphy

Via: Giphy

Existentiellt och lågmält kärleksdrama i Tokyo mellan en avdankad manlig skådis och en ung filosofistudent vars man är på jobbuppdrag i den japanska megastaden medan hon blir lämnad ensam.

14. Ghost (1990)

Via: Giphy

Via: Giphy

Starka känslor, ond bråd död, en hel del mystik – och en herrans massa drejande av lerkrukor i New York. Om att inte kunna släppa taget om kärleken när man ofrivilligt ryckts ifrån den.

15. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Foto: All Over

Foto: All Over

Relationen är över. Nu vill du bara glömma allt. Och – voila! – det finns faktiskt ett företag som kan radera minnet av förhållandet. En finurlig historia med många vändningar.

16. Titanic (1997)

Via: Giphy

Via: Giphy

Det är nutid. Ett dykteam tar sig ner till Titanic på havets botten för att leta efter en diamant, men hittar i kassaskrinet istället ett nakenporträtt på en ung kvinna med halsbandet runt halsen. Sen rullar århundradets kärleksberättelse upp.

17. När Harry träffade Sally (1989)

Via: Giphy

Via: Giphy

“Kan en man och en kvinna vara vänner utan att sex kommer i vägen?”. En fråga som Harry och Sally dissikerar under en bilfärd medan vi får lära känna dem. Innehåller den klassiska fejkorgasmscenen på restaurang Katz i New York.

FRÅN FÖRSTASIDAN