LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lars Lerin ger bort förmögenheten – ekonomiska beslutet för barnen

02 maj, 2024 
Lars Lerin har en stor förmögenhet när det kommer till alla hans konstverk.
Nu står det dock klart; Lars Lerins konst går till insamling!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarnaBrand logo
Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna

Lars Lerin har nyligen fyllt 70 år men det hindrar honom inte från att fortsätta med sin vackra konst.

Faktum är att han är en av världens mest framstående akvarell konstnärer och Nordens absolut främsta akvarellkonstnär. Han är framför allt allmänt känd för sin enastående begåvning och produktivitet och arbetar även i andra tekniker.

Även när det kommer till privatlivet är det fullt upp för Lars. Sedan 2009 är de gifta och idag har de fyra barn tillsammans.

Lars Lerin skänker bort sin förmögenhet

Att Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques, 46, är väldigt familjära är med andra ord ingen hemlighet och att de älskar barn är också något som säger sig självt.

Och nu står det klart att Lars även ser till barnen i Ukraina.

Annons

Under april har Ibby (International bord on books for young people) drivit en kampanj i Sverige till förmån för ett biblioteksprojekt i Ukraina. Nu har insamlingen fått ett väldigt stort bidrag.

Det är nämligen ingen annan än Lars Lerin som kliver in!

”Med stor glädje kan vi avslöja att Lars Lerin, Nordens främsta akvarellkonstnär, skänker en akvarell till insamlingen för Ukrainas barnbibliotek – en bild ur en av hans kommande bilderböcker ”Prinsen av Nordland”, skriver Ibby på sin hemsida.

Hit kommer Lars Lerins pengar gå

Lars Lerins akvarell kommer auktioneras ut på Stockholms auktionsverk i samband med en auktion, som hålls den 21–22 maj.

Alla insamlade medel går oavkortat till Ibby Ukraina och det projekt som drivs av Julia Vasylenko. Hon var tidigare ansvarig för barnbiblioteket i Mariupol, ett bibliotek som nu ligger i ruiner. Men nu kämpar hon på andra sätt för att nå ut med böcker till barnen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons