LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Antikrundan-profilen nära att dö efter händelsen – blev förlamad: ’’Utan förvarning’’

02 maj, 2024 
Antikrundan-profilerna är alltid väldigt populära, även när programmet inte sänds.
Nu berättar profilen Claes Moser om när han var nära döden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Disney-kollegorna då och nu – Eva Röse och Alice Bah visar upp galna kreationernaBrand logo
Disney-kollegorna då och nu – Eva Röse och Alice Bah visar upp galna kreationerna

Antikrundan är det omåttligt populära programmet som har gått i tv-rutan sedan slutet på 80-talet. Jesper Aspegren, 73, var programledare fram tills 2001 då Anne Lundberg, 57, tog över. Än idag styr Anne skutan tillsammans med en mängd experter som hjälper till att värdera objekten.

Detta är dock inte det enda som hänt. Nu berättar han om en annan incident.

Claes Moser om aortan som sprack

Det hela började nämligen med att en aorta sprack.

– Ja det kom ju väldigt oväntat utan förvarning och jag segnade bara ner i duschen och visste inte varför jag segnade ner. Huvudet var med men resten försvann under fötterna och in till sjukhus där man tyckte att jag var en onödig ingrediens på akuten för det var mitt i corona-hysterin, säger han i P4 Extra och fortsätter:

Annons

– Så jag talade mig hem egentligen ur det där och det kanske inte var rätt metodik för jag blev aldrig undersökt riktigt. Men hem kom jag och sedan återföll jag i det här traumat ett par dagar senare och då var hustrun snabb. Hon fick tag i en taxi som bokstavligen stod på gatan och en ambulans idag är ju som en operationsklinik, man kunde ställa diagnosen direkt och när jag kom in på Karolinska så stod ju kirurgerna med en stor sax och klippte sönder min alldeles nya skjorta, vilket störde mig.

Så mår Claes Moser idag – efter operationen

Det blev med andra ord en operation som ledde till att Claes tappade känseln från midjan och nedåt. Men tack och lov kom känseln tillbaka och det var tur, för annars hade han nog inte funnits i livet idag.

– Men ja sedan vet jag inte vad som hände, sedan vaknade jag efter den här operationen och alla gratulerar till att jag lever. Men var är känseln? Nerifrån midjan och till fötterna var jag lam, säger han och fortsätter:

– Men så började det rycka i stortån lite grann och då hade jag redan fattat ett beslut att om det inte var möjligt att komma tillbaka så vill jag inte bli en grönsak. Så då tänkte jag att då får jag sätta mig på ett flygplan till Schweiz och få hjälp.

Idag mår Claes som sagt toppen, även om det tagit sin lilla tid.

– Men så återuppväcktes jag och fick tillbaka känseln, man fick operera mig en gång till och då var man inne i ryggmärgen och botaniserade. Men gradvis kom jag tillbaks!

FOTO: TT

Annons