LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Lena Philipsson

Lena Philipsson, eller Lena Ph som hon kallas i artistsammanhang, är en svensk popsångerska, låtskrivare, pianist och programledare. Hon föddes i Vetlanda i Jönköping 1966 och har två syskon. Hennes stora genombrott som sångerska kom i Melodifestivalen 1986 med låten Kärleken Är Evig, som kom på andra plats. Några andra populära låtar av artisten är "Det gör ont", den enorma hiten skriven av Orup som hon vann Melodifestivalen med 2004, "Dansa i neon" och "Om igen". Lena Ph har även haft uppskattade krogshower på Hamburger Börs, varit med i Så mycket bättre och gjort en konsert med Sveriges Symfoniorkester i Bergwaldhallen. Lena Philipsson har barnen Noa och Saga med exmaken Måns Herngren, som hon var gift med 1993-2001. Lena Philipsson skilde sig från make nummer två, tillika Odd Molly-grundaren Per Holknekt 2012. 2022 utkom hon med boken "I händelse av min död. En manual".
 ...Läs mer

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons