LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögren lämnar Vikingarna – nu bekräftar han

03 maj, 2024 
Linn Seipel
Christer Sjögren
Nu har Vikingarna nått slutet – men ännu kastar inte frontfiguren Christer Sjögren in handduken.
Nu berättar dansbandsstjärnan om nya solo-karriären!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73, har försett fansen med ljuv musik i över 50 år. Redan som 18-åring slog han igenom som sångare, och kort därefter värvades han till det populära dansbandet Vikingarna. Som bandets frontfigur har han kommit att bli en av dansbandsvärldens främsta ikoner.

Men nu är Vikingarna ett minne blott – efter drygt 60 år i rampljuset lägger bandet ned.

Vikingarna lägger ned – Christer Sjögrens nya solokarriär

Men först blir det en sista spelning på Dansbandsveckan i Malung i juli.

– Egentligen gjorde vi vår sista spelning redan för 20 år sedan, har Christer tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet. Han fortsatte:

– Jag har fått hålla på så länge med något som har betytt så mycket för både oss och publiken. Det är inte vemodigt, jag känner snarare en stor tacksamhet för att jag har fått vara med så länge på den här resan.

Annons

Men Christer själv går inte i pension. Redan i höst kommer vi kunna få höra mer från dansbandslegenden, men då i en annan konstellation. Med start i september ska han turnera med showen The Best of Christer Sjögren - Amazing Grace, på konserthus runtom i landet. Först ut är Kalmar.

– Har man bra människor omkring sig och det låter bra och är uppskattat åker jag gärna ut och jobbar.

Christer Sjögrens lycka – framgångarna på egen hand

Föreställningen bygger vidare på den kyrkoturné som Christer gjort under våren. Det vill säga en blandning av andliga toner, klassiska Vikingarna-låtar och inspiration från bland annat Elvis Presley och Frank Sinatras låtskatt.

– Responsen under våren har varit fantastisk. Vi har nu samlat bandet och Anna Werner är med oss för en ny turné. Vi ser fram emot att möta publiken till hösten igen och denna gången i några av landets större konserthus, säger Christer Sjögren till PP.

FOTO: TT

Annons