LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Agnetha Fältskog om spelet bakom skilsmässan – ljög för alla

03 maj, 2024 
AvLotta Karinsdotter
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog ljög om sin skilsmässa.
Här är sanningen bakom ex-makarnas spel.
– Vi sa alltid till media att det var en lycklig skilsmässa. Men det var bara för att hålla masken utåt, har Agnetha berättat.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Abba–Björn Ulvaeus framtidsplaner med Christina SasBrand logo
Abba–Björn Ulvaeus framtidsplaner med Christina Sas

Redan i tonåren inledde Agnetha Fältskog, 74, sin solokarriär som låtskrivare och sångerska.

Mycket förändrades för Agnetha när hon träffade Björn Ulvaeus, 79, som på den här tiden var medlem i popgruppen Hootenanny Singers.

”Jag hade kärat ner mig i hennes sångröst”

För Allas berättar Björn att han och Agnetha träffades vid en tv-inspelning i Smögen.

– Jag minns att i den där vevan körde Benny mig till ett tv-program där även Agnetha Fältskog skulle vara med. Hon och jag hade tidigare bara hejat på varandra i en folkpark. Jag hade kärat ner mig i hennes sångröst, men i samband med tv-programmet sa det bara klick, säger han.

Turturduvorna förlovade sig därefter på väg till Cypern.

– På planet bytte vi ringar och min var lite för stor. Så kommer vi ner dit och det första jag gör är att kasta mig ut i böljorna. När jag kommer upp efter doppet är ringen borta. Det var fruktansvärt, har Björn berättat för DN.

Annons

1971 gifte sig Agneta med Björn och snart bildades ABBA ihop med Benny Andersson, 77, och hans nyfunna kärlek Anni-Frid Lyngstad, 77.

– Från början fanns det ingen tanke att starta ett band. Vi var bara två kompisar som råkade bli kära i varsin sångerska, har Björn sagt i Allas.

Sanningen bakom skilsmässan

ABBA skapade otroliga hits men 1980 brakade Agnetha och Björns äktenskap och snart gick Benny vidare med sin nuvarande hustru Mona och ABBA lades på hyllan. Tillsammans hann Agneta och Björn få dottern Linda, född 1973, och sonen Christian, född 1977.

I dokumentären Super trouper – 30 years of Abba berättar Agneta:

– Vi sa alltid till media att det var en lycklig skilsmässa. Men det var bara för att hålla masken utåt. Det finns inga lyckliga skilsmässor. De är smärtsamma, särskilt när barn är inblandade, sa hon då.

Under ett par år på 90-talet var Agneta gift med kirurgen Tomas Sommerfeldt men i skrivandets stund är Agneta, som är väldigt privat av sig, ogift. Hon bor på en stor gård på Ekerö i Stockholm.

– Vi har hundar, katter, hönor och en tupp och kanske 20 eller 30 hästar, så det är ett stort ställe, sa hon i The Guardian i fjol.

FOTO: TT

Annons