LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Monsterlönerna i Masked singer – så mycket pengar får de egentligen

03 maj, 2024 
Masked singer
Varje vecka får vi se dem gissa vilka kända profiler som gömmer sig bakom de extravaganta dräkterna i Masked singer.
Hur mycket pengar tjänar egentligen panelen och programledaren David Hellenius? Det har Hänt tagit reda på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Det var i mars som TV4 avslöjade vilka masker vi kommer att få se i Masked singer 2024. Nu har det gått några veckor sedan premiären så vid det här laget vet vi exempelvis att den folkkära underhållaren Ewa Roos, 74, gömde sig i Väckarklockan-masken och att VM 94-hjälten Thomas Ravelli, 64, var Bergatrollet.

Precis som tidigare säsonger är det Felix Herngren, 57, Nour El Refai, 36, Måns Zelmerlöw, 37, och Pernilla Wahlgren, 56, som sitter i juryn i Masked singer och David Hellenius, 50, är programledare. Vem av dem tjänar mest, respektive minst, pengar egentligen? Hänt har begärt ut alla deras löner hos Skatteverket!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 837 300 kronor.

Längst ner på listan hittar vi, förvånansvärt nog, Pernilla Wahlgren. Hon är den i juryn som syns allra mest i mediala sammanhang utöver programmet, men är ändå den enda som hade en årslön på under en miljon kronor 2022. Vad kunde hon ta ut i månaden då? Närmare 70 000 kronor! Det kan man leva gott på.

Annons

Pernilla har många inkomstkällor utöver Masked singer. Hon gör även Wahlgrens värld, driver sitt egna skönhetsmärke samt leder Allsång på Skansen på somrarna.

Nour El Refais saftiga lön avslöjad

Nour El Refai
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 195 100 kronor.

Hon är en av våra mest folkkära komiker och därför är det kanske inte så chockerande att Nour tjänar en hel del pengar. 2022 kunde hon ta ut strax under 100 000 kronor i månaden. Hon hade också ett överskott av kapital på närmare en miljon kronor.

Annons

När Nour inte syns i Masked singer är hon titt som tätt ute på turné och kör standup. Hon jobbar också som skådespelare och var en av huvudrollsinnehavarna i förra årets julkalender Trolltider – legenden om bergatrollet.

Miljonregn för Felix Herngren – så rik är han

Felix Herngren
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 998 200 kronor.

167 000 kronor. Så mycket kunde Felix ta ut i månadslön 2022. Inte heller han jobbar endast med Masked singer, hans produktionsbolag FLX är faktiskt ett av de snabbast växande i hela Skandinavien.

Annons

Felix och hans familj lever onekligen ett riktigt drömliv. De pendlar mellan Sverige och Palma, där de hyr en bostad för tillfället.

– Barnen går i svensk skola där så det är jättekul, berättade Felix nyligen.

David Hellenius enorma förmögenhet

David Hellenius
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 3 723 000 kronor.

Den som tjänade allra mest pengar av dessa människor 2022 är programledaren David Hellenius. Han kunde ta ut hela 310 250 kronor i månaden. TV4-profilen hade dessutom ett överskott av kapital på 45 569 593 kronor.

Annons

Att David och hans hustru Renée Nyberg, 57, tjänar bra är ingen hemlighet. De bor i en lyxig våning i centrala Stockholm som är värderad till 17,7 miljoner kronor.

Så många miljoner drog Måns Zelmerlöw in

Måns Zelmerlöw
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst (2021): 8 440 300 kronor.

Måns Zelmerlöw är numera skriven utomlands så vad han drog in 2022 är okänt. Men enligt Nyheter24 hade han en riktigt bra lön året dessförinnan. Slår man ut den på tolv får vi en månadslön på chockerande 700 000 kronor!

– Jag är oerhört glad att jag har förmånerna att kunna försörja mig på det här, på att valsa runt på en scen i alla olika former, har artisten tidigare sagt om sin förmögenhet.

FOTO: TT, TV4

Annons