LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgren avslöjar framtiden i Allsången på Skansen

03 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har bara två veckor kvar som programledare för årets säsong av Allsång på Skansen.
Nu avslöjar hon framtidsplanerna efter programmet, och berättar om känslorna inför nästa säsong.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christian Bauer i tårar efter chockartade händelsenBrand logo
Christian Bauer i tårar efter chockartade händelsen

I år har Pernilla Wahlgren, 55, axlat rollen som programledare och allsångsledare för Allsång på Skansen och tagit hela svenska folket med storm.

Före henne var schlagerdrottningen Sanna Nielsen, 38, programledare i hela sju år. Det var i augusti 2022 som Sanna gjorde sin sista dag som Allsångsledare.

– Att gå vidare och tacka för de här åren var helt rätt beslut. Jag kände att jag gjort allt jag ville i det programmet. När jag började glänta på den dörren, var det ganska lätt att bestämma mig för det, berättade Sanna i en intervju med Amelia.

Det råder ingen tvekan om att Pernilla har blivit populär som allsångsledare. Faktum är antalet tittare har ökat markant sedan Pernilla tog över facklan som programledare.

Annons

Hänts Gabriella Håkansson hyllade också Pernilla i sin krönika efter premiäravsnittet:
”Jag känner nästan att med Pernillas insats skulle Allsången kunnat fortsätta en timme till. Det här var minst sagt ett uppsving som hette duga.”

Det ska Pernilla Wahlgren göra efter Allsång på Skansen

Nu är det bara två ynka veckor kvar av årets upplaga av Allsång på Skansen, och många frågar sig hur det blir nästa år. Kommer Pernilla fortsätta att svänga loss på Sollidenscenen – eller kommer någon annan att ta över facklan?

I en intervju med Expressen berättar Pernilla om framtidsplanerna och livet efter Allsången. Nu ser hon fram emot lite välförtjänt semester.

– Jag är en sån människa som älskar att bara köra på. Jag har ju kört 250 shower av varje show och tycker att jag kan köra 250 till. Men det är klart att jag kommer tycka att det är lite skönt att kunna åka i väg längre när man vill, berättar Pernilla.

Pernilla Wahlgrens ord om framtiden i Allsång på Skansen

I vanliga fall brukar hon spendera stora delar av sommaren i Spanien, vilket hon inte har kunnat nu när hon har jobbat i Stockholm. Därför tar hon sitt pick och pack och åker tillsammans med tjejgänget till partyön Ibiza efter det sista programmet av Allsång på Skansen.

– Jag är nog den tråkigaste människan som besökt Ibiza. Jag är inte så mycket för rejv och sånt, säger Pernilla.

Slutligen får hon frågan om det blir något fortsatt uppdrag i Allsång på Skansen.

– Alltså det vet jag inte, det är inget jag kan prata om. Men jag har inte tyckt att det här var tråkigt, så mycket kan man säga, svarar Pernilla.

Trots Pernilla Wahlgrens totala succé är det alltså ännu oklart om hon kommer att fortsätta en andra säsong. Hänt har tidigare sökt SVT angående Pernilla Wahlgrens framtid i Allsång på Skansen.

Det är inget som vi kommunicerar i nuläget”, skrev då SVT:s press till Hänt.

FOTO: Mickan Palmqvist/TT

Annons