LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s starka reaktion efter kuppen i Allsång på Skansen: ”Inte okej”

02 aug, 2023 
Simon Lundh
Stefan Sundström och Pernilla i Allsången
Artisten Stefan Sundström stod för en oväntad aktion i Allsång på Skansen i tisdags.
Nu svarar SVT efter kuppen i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.Brand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla.

Allsång på Skansen rullar på i vanlig ordning under sommaren och till i år har Pernilla Wahlgren, 55, för första gången fått äran att leda det hyllade programmet. Pernilla har hittills som ny på jobbet hyllats för sina insatser.

Under tisdagens program var en av de som gästade Allsång på Skansen artisten Stefan Sundström, 63. Under sitt uppträdande när han tillsammans med publiken sjöng Ted Gärdestads klassiska sommarlåt Sol, vind och vatten dök en oväntad skylt upp bredvid Stefan när han sjöng med publiken.

Stefan Sundströms om kuppen i Allsång på Skansen

En skylt som Stefan berättade för Dagens ETC om.

– Jag har ju varit inblandad i det här med skylten ett tag. Jag har ju gjort grejer med Greenpeace förut, jag tycker att de kör, det är aktion liksom, säger Stefan till tidningen.

Stefan berättar vidare att han sedan han fick frågan av SVT att uppträda i programmet ville göra något som stack ut.

Annons

– Jag är 62 år nu, jag kan inte bara hålla på och löja mig längre. Åka runt och bara spela, jag vill göra något vettigt av min tid på jorden och det här är på riktigt. Jag tycker att jag har en plattform och den måste jag använda. Det är fan min plikt, säger han.

SVT:s svar efter den uppmärksammade kuppen

Aktionen var inte något som SVT själva kände till och för Hänt berättar Haida Jamshidi, exekutiv producent på Allsång på Skansen om hur de ställer sig till det som inträffade under tisdagens program.

"Det är inte ok att Allsången används för att kuppa in olika budskap. Skylten upptäcktes fort av produktionen som kunde agera snabbt och skylten syntes bara några sekunder", skriver Haida Jamshidi i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT, SVT

Annons