LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Felix Herngren och hustrun har flyttat utomlands – barnen kvar i Sverige

18 apr, 2024 
Elin Jonasson
Hedvig Tärnholm
Felix Herngren och hustrun Clara har tagit sitt pick och pack för en flytt utomlands.
För Hänt sätter Herngren nu ord på känslorna.
– Vi ville prova något nytt, säger Felix på premiären av tv-serien Jana - Märkta för livet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Lånade" Felix Herngrens taxikort – nota på 30 000 kronorBrand logo
"Lånade" Felix Herngrens taxikort – nota på 30 000 kronor

Regissören och skådespelaren Felix Herngren verkar inte ha någon hejd på sin kreativa ådra. Nu är han aktuell med tv-serien UFO - Mysteriet som sänds på TV4 och dessutom var det nyligen premiär för den efterlängtade drama- thrillerserien Jana - Märkta för livet som Felix varit med och regisserat.

Under premiären av tv-serien träffar Hänt Felix som berättar om livet utomlands med hustrun!

Felix Herngren och hustrun har flyttat utomlands

Felix Herngren har en stor familj och med sex barn och fem bonusbarn har han många födelsedagar och namnsdagar att hålla reda på.

Hans första tre barn, Fanny Herngren-Rosén, Vera Herngren och Leo Herngren, delar han med sitt ex Jenny Myrberg. Efter att de skiljdes åt 2003 gick han vidare och fick barnen Bill Herngren, Iris Herngren och Lisa Herngren med Clara Herngren, sin nuvarande hustru, som redan hade en son, Nils, från ett tidigare förhållande.

Nu har Felix Herngren och hustrun Clara lämnat Sverige för en soligare tillvaro i semesterorten Palma. Men majoriteten av barnen bor fortfarande kvar i det kalla Sverige.

Annons

– Vi hyr ett ställe i Palma som inte är vårt, vi bor där ett tag nu så jag åker lite mellan Sverige och Palma och det är inte riktigt vårt hem, men ändå väldigt trevligt där, säger Felix till Hänt.

Vissa av Felix barn är i dag vuxna och bor inte längre tillsammans med sina föräldrar. Men yngsta döttrarna – Iris, 13, och Lisa, 10, har flyttat med sina föräldrar till värmen.

– De går i svensk skola så det är jättekul, berättar Felix.

Felix Herngren om barnens karriärval

Felix dotter Vera Herngren har gått i sin fars fotspår och gjort sig ett namn inom svensk film och tv. Hon har bland annat varit med och skrivit manus och skådespelat i serien Likea. Hon var även en av manusförfattarna i serien Leva Life.

När Felix gästade Tilde de Paulas talkshow berättade han om känslorna kring barnen och deras val av karriärer.

– Jag tycker att det vore underbart om de vill jobba med film och tv, sedan måste de ju själva vilja det, sa han och fortsatte:

– Jag hade med min dotter i solsidan, som spelade min dotter, så henne tvingade jag ju med som bebis. Men hon har ju tyckt att det var kul ändå, så hon har fått fortsätta med det och vill själv nu vara med som skådis.

FOTO: TT

Annons