LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Ewa Roos akut till sjukhus – kan tvingas till operation efter olyckan

19 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Ewa Roos
Trots ett lyft i karriären efter Melodifestivalen 2021 kämpar den omtyckta artisten Ewa Roos med privata hälsobekymmer.
– Jag kommer ju få ha den här värken om jag inte gör något åt det, säger Ewa till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta digBrand logo
Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta dig

Den sprudlande artisten och skådespelerskan Ewa Roos, 74, gick egentligen i pension för tio år sedan. Men när Ewa Roos och Eva Rydberg ställde upp i Melodifestivalen 2021 med sitt trallvänliga bidrag Rena rama dingdong fick karriären sig åter ett lyft.

Något stillsamt pensionärsliv verkar det inte vara tal om än. När Hänt pratar med Ewa berättar hon att livet trots allt inte bara är en schlager.

Ewa Roos om artrosen: ”Det är ju tabletter som gäller”

Även om karriären fortfarande rullar på brottas hon vid sidan av med hälsoproblem. Blir det ingen förbättring kan det bli tal om en operation.

Ewa har nämligen problem med artros. När hon ställde upp i Melodifestivalen 2021 var smärtorna extremt svåra och året efter blev hon tvungen att operera båda ögonen för gråstarr.

Nu ser hon bra efter sin operation men smärtorna orsakade av artrosen fortsätter att plåga henne.

– Det är ju tabletter som gäller när det gör för ont. Ja det är det ena med det andra. Men det är på nätterna det är som värst, dagarna fixar jag ganska bra, berättar Ewa för hänt.

Annons

Ewa hade nyligen en repetition i Göteborg inför en spelning. Efter repetitionen råkade hon ut för en olycka i hemmet som gjorde att hon hamnade på akuten.

– Jag kom hem efter en repetition och halkade på en matta och där blev jag liggande. Jag hade ingen hemma, min man åkt hem dagen innan. Jag hamnade på akuten och där kunde man konstatera att en sena hade gått av i ena axeln. Det tar ju tid innan sånt läker, förklarar Ewa.

Kan bli tal om en operation: ”Jag har ju så ont ibland”

Eftersom Ewa både har artros i nyckelbenet och en brusten sena kan värken ibland bli olidlig. En operation har kommit på tal men det är en operation hon helst vill slippa

– Jag har ju så ont ibland så att....Men det är en jätteoperation att operera en axel det vet jag, det har många sagt. Jag kommer ju få ha den här värken om jag inte gör något åt det, säger Ewa.

FOTO: TT

Annons