LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Megabluffen i julkalendern Trolltider – så luras tittarna totalt

01 dec, 2023 
TROLLTIDER 2023
Årets julkalender heter Trolltider – legenden om Bergatrollet och utspelar sig i ett glittrande vitt vinterlandskap.
Men det är inte som det ser ut – nu avslöjas bluffen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward Blom reagerar på Pernilla Wahlgren: ”Smart”Brand logo
Edward Blom reagerar på Pernilla Wahlgren: ”Smart”

Vi har äntligen klivit in i december och det betyder att julkalendern har dragit igång på SVT! I år är det en ny version av den otroligt uppskattade julkalendern Trolltider, som sändes i december 1979 och 1985.

Årets version heter Trolltider – legenden om Bergatrollet och flera tittare har redan tyckt till om den i sociala medier.

”Otrolig start för oss som älskade den äldre versionen. Så mysigt att få återuppleva med barnen. Fint jobb med stämning och musiken.”, skriver en person.

”Verkar spännande. Nyss sett första. Ser fram emot nästa avsnitt.”, skriver en annan.

Ossian Skarsgård spelar en av huvudrollerna

Trolltider – legenden om Bergatrollet handlar om huvudpersonerna Saga och Love och syftet är att det ska bli något för hela familjen.

Annons

– Vi tar minnet av gamla "Trolltider" och översätter det till i dag. Det blir en ny historia men mer spännande. "Sunes jul" ska möta "Sagan om ringen", fast det ska passa för hela familjen, har regissören Lisa Farzaneh tidigare sagt till TT.

Bland skådespelarna ser vi bland andra huvudrollsinnehavaren Ossian Skarsgård, 14, Nour El Refai, 36, Malte Gårdinger, 23, och Kjell Bergqvist, 70. Att Kjell Bergqvist är en av skådespelarna är legendariskt på många sätt. Men framför allt eftersom han firar 50 år framför kameran.

Efter att ha sett det första avsnittet kan man konstatera att det är ett glittrande vitt vinterlandskap som julkalendern utspelar sig i och ett helt troll-land under jord.

Megabluffen i Trolltider – så luras tittarna

Men i en ny intervju med Expressen kan Kjell Bergqvist avslöja den stora bluffen. De spelade nämligen aldrig in någonting utomhus...

– Det var skönt för vi var i studion, vi var inte ute i snödrivorna och spelade in som det brukar vara med julkalendrar. Jag är inte så road av att frysa, haha, säger han till tidningen.

Annons

Kjell berättar vidare att det är en skådespelares vardag att stå ute och frysa. Oftast sker inspelningarna dessutom mellan september till mars och det fick Kjell till slut nog av. Inför ”Springfloden” 2015 satte han ett ultimatum.

– Jag sa att antingen filmar vi inte på vintern eller så är jag inte med.

Om Kjell satte samma ultimatum inför inspelningarna av Trolltider är fortfarande lite oklart men något som är säkert är att han aldrig är hemma i Sverige mellan november till februari. Då är han hellre i semesterhuset i Thailand.

Trolltider finns på SVT Play och sänds linjärt klockan 07:15 och 18:45 i SVT1.

FOTO: SVT

Annons