LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ewa Roos okända kamp under Masked singer – detta fick tittarna inte se

05 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Ewa Roos Masked singer
Skådespelaren och artisten Ewa Roos var den som tvingades lämna i kvällens Masked singer.
För Hänt berättar hon om tuffa tiden bakom kulisserna.
– Det var en prövning, säger Ewa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrushBrand logo
Pernilla Wahlgren avslöjar sin kändiscrush

Till panelmedlemmarnas stora förvåning var det den folkkära stjärnan Ewa Roos, 74, som tvingades av med masken i kvällens Masked singer.

Ingen gissade att det skulle vara just Ewa i Väckarklockan någon av gångerna då hon uppträdde. Inte ens Pernilla Wahlgren, 56, som har arbetat ihop med sångerskan kände igen rösten – men det finns en anledning till det. Ewa har nämligen förvrängt sin sångröst.

– Det är en gåva jag har fått att förändra min röst. Det är inte så naturligt för alla men för mig har det varit väldigt naturligt, berättar Ewa för Hänt.

Ewa Roos osynliga kamp i Masked singer – dolde smärtorna

Ewa är glad att hon tackade ja och ser det som en ynnest att hon fick chansen att bli tillfrågan i sin ålder. Men det var inte bara en dans på rosor att vara med i programmet. Ewa lider nämligen av artros i sin ena axel, något som kändes mycket då hon bar den aningen klumpiga dräkten.

Annons

– Väckarklockan vägde mycket, den var ju gjord av trä. Man ser nästan ingenting i dräkten men det är inte värmen i dräkten det är tyngden som är jobbig. Man tänker inte på det när man provar den första gången, men det var en prövning.

På något sätt lyckades Ewa glömma sin onda axel under framträdandena men efteråt fick hon betala det smärtsamma priset.

– Det kändes må du tro. Anledningen till att det ändå funkade med dräkten var att jag hittade en ställning till slut så jag kunde vila klockan på vänster knä, på så vis fick jag lite avlastning i axeln.

Ewa Roos om svåra hemlighetsmakeriet – kommentaren från artistkollegan Eva Rydberg

Det jobbigaste med att hålla det hemlig har för Ewa varit att inte få prata med någon i produktionen. Ewa som är en social och sprudlande person vill ju gärna konversera med alla hon träffar och ska arbeta tillsammans med. Det var strikt förbjudet för att inte riskera att avslöja sig.

Annons

– Jag fick inte hälsa, jag fick inte prata, jag vågade inte öppna munnen över huvudlaget. Jag fick inte säga ett ord till någon i produktionen. Ingen visste vem jag var. Någon i produktionen gissade på Irma Lehtosalo efter att jag sjöng den finska låten, säger Ewa och skrattar.

Det fanns dock en person som hade sina misstankar om att Ewa skulle vara med i Masked Singer – nämligen vännen och kollegan Eva Rydberg.

– Hon har frågat mig: ”Har de inte ringt från Masked singer och frågat om du ska vara med?”, Hon kommer ringa ikväll och säga: ”Vad var det jag sa”, berättar Ewa Roos.

FOTO: TV4

Annons