LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vilka gömmer sig bakom maskerna? Listan med alla ledtrådar i Masked singer 2024

13 mar, 2024 
Masked singer 2024
Den 22 mars är det dags för Masked singer Sverige 2024!
Vilka kändisar gömmer sig egentligen bakom maskerna?
Här kommer Hänt att samla alla ledtrådar när de börjar komma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dotter anklagas för att mima i Melodifestivalen – nu svarar artistenBrand logo
Dotter anklagas för att mima i Melodifestivalen – nu svarar artisten

Masked singer har gjort succé i Sverige. Nu är vi inne på säsong fyra och det är som vanligt Felix Herngren, 57, Nour El Refai, 36, Måns Zelmerlöw, 37, och Pernilla Wahlgren, 56, som sitter i juryn och programleder gör David Hellenius, 50.

I varje avsnitt får juryn och tittarna ledtrådar som ska hjälpa dem att klura ut vilka kändisar som gömmer sig bakom maskerna. Dessvärre har TV4 varje år råkat ut för att listan med alla namn har läckt – och så är fallet även inför den här säsongen.

Men ännu är inget säkert. Vilka som deltar i Masked singer 2024 kommer vi att få veta när den sista masken har tagits av senare i vår!

Texten uppdateras när Masked singer har dragit igång på TV4 och TV4 play.

Masked singer Sverige 2024
Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Vem är Bergatrollet i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Bergatrollet i Masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Det går roll i årets säsong!”, skriver TV4 om bergatrollet.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Vem är det som trampar på min bro? För här kommer ingen förbi. Det är jag som är Bergatrollet. Det är inte första gången min skepnad väcker debatt, men jag har alltid älskat att kommunicera. Ingen räknade med mig när jag kom till världen. Inte ens min egen mamma. Jag var en blyg alvfiol, men jag började tro mer på mig själv när jag gick med i en trollpakt.

– Vissa beslut som jag har tagit har räddat liv. Men ofta så har jag också behövt försvara mig. Även om det har varit tufft så har jag fått röster som gjort mig historisk.

Annons

– Det var så här jag listade ut det. Att bevaka en situation och sedan göra en analys har varit min specialitet. Det gäller att hänga med, men ibland kan det tyvärr gå fort som ett yrväder, även för ett troll.

– Det sägs att min sal är full med guld och skatter, och det kan jag bekräfta. Men den största skatten av alla är att jag lyckades lösa min hjärtefråga.

Extra ledtråd:

”Spelmannen” gör entré i Masked singer som tog hem allt för två år sedan, Marcus och Martinus. Spelmannen påstår att de har en gemensam nämnare med Bergatrollet.

– Men när vi sågs första gången så ville ni inte kännas vid mig Spelmannen, tillägger Bergatrollet.

I vagnen som Spelmannen kommer med syns också en hotellkudde där det står Bergatrollet, och ett par smutsiga strumpor som det står Måns på.

– Jag skyller allt på Måns. Han är också en spelman.

Panelens gissningar:

Nour El Refai: Eric Stern

Felix Herngren: E-type

Pernilla Wahlgren: Viktor Frisk

Annons

Måns Zelmerlöw: Nils Van der Poel

Ledtrådar avsnitt 3 – 5 april:

– När man talar om trollen så står de i farstun. Jag kommer alltid i tid, men ibland har jag verkligen hatat mitt jobb. Det är inte roligt att tampas med pressen. Framgång kräver arbete och en ordentlig analys.

– Nu har jag läst på om panelen som en riktig nörd. Pernilla och jag verkar ha mycket gemensamt, vi erbjuder inte bara ledarskap utan är även bra på att få till samarbeten. Nour har ju humorn som sitt ankare, och jag är också ganska rolig. Fast min humor har dubbla bottnar.

– Att stanna länge på jobbet är typiskt Felix, men det kan jag verkligen känna igen mig i. Min styrka är att göra saker i sista stund. Och sist men inte minst Måns, han skryter om sina språkkunskaper hela tiden. Men pardon my french, ich bin nicht.

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Rövarspråket”

Annons

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Per Andersson

Måns Zelmerlöw: Martin Melin, Thomas Bodström

Felix Herngren: Mustiga Mauri

Nour El Refai: Erik Stern, Özz Nûjen

Avsnitt 5 – 19 april

Det var Bergatrollet som fick lämna Masked singer och bakom masken befann sig fotbollslegendaren Thomas Ravelli. De var ingen i juryn som gissade rätt på Ravelli och flera i juryn såg chockade ut när masken togs av.

Vem är Discokulan i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Discokulan i Masked singer 2024
Discokulan i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Klackarna i taket!”, skriver TV4 om discokulan.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Jag kan slå vad att det rycker i benen på er när Discokulan rullar in. Mina snabba fötter har det diktats om. Kalla mig en player om du vill, men man kan inte vinna utan att satsa. Och det har jag gjort många gånger. Både på jobbet och privat. Men jag har egentligen en förlust mot Måns.

Annons

– Jag har fastnat på bild med både internationella kungligheter och med Benny. Jag älskar dunkadunka och har även lånat musik av Per [Gessle, reds anm] och Marie [Fredriksson, reds anm].

– Jag steppade upp mitt game när alla i Sverige fortfarande låg och sov. Då visades en ny superkraft. Ibland har mina ambitioner provocerat. Men har också lett mig till mitt ringmärkta mål. Det är viktigt att resultatet blir hundraprocentigt, oavsett om jag uppträder på nationalarenan eller tillsammans med megastjärnor utomlands. Så stoppa pressarna, nu är det äntligen dags för den här kicksökaren.

Extra ledtråd: I programmet rullas en bar in med skylten ”Studio 54” med tre ledtrådar:

1. En drink som ser ut att vara en martini, men med en lapp där det står att glaset innehåller vatten.

2. Ett pris.

– Jag har faktiskt nästan varit bäst i världen, säger Discokulan.

3. En David-staty där det står ”Made in Greece”.

Annons

– Både du och jag David är kopia, och original.

Panelens gissningar:

Felix Herngren: Kajsa Bergqvist

Nour El Refai: Nilla Fischer.

Måns Zelmerlöw: Big big-world Emilia [Rydberg, reds anm].

Pernilla Wahlgren: Hanna Marklund

Ledtrådar avsnitt 3 – 5 april:

– Detta är bara andra omgången, och jag tycker ju att alla goda ting är tre. Jag kan charma brallorna av vem som helst, det vet vissa i panelen. Jag är jämt beroende av action, även om det inte alltid är en höjdare med smällar på oskyldiga. Det tog mig till elitnivå.

– I bojen på mig trängs poppiga pennor med snuskiga ord, ibland helt förgäves. Jag nådde mitt mål och fick ta plats i de stora lekarna. Min karriär sträcker sig utanför landets gränser, enda bort till Tyskland och Frankrike. När jag jobbade med ett av världens största varumärke.

– Jag har blivit prisad i världsmästerskap och min mamma var på glid. Det har hänt att även jag har spårat ut och bråkat med en annan talträngd världsmästare. Mitt gäng är väldigt bra på att heja, men om jag förlorar får ni verkligen hålla för öronen. Med vänliga hälsningar, Discokulan.

Annons

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står ”Filmning”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Jessica Almenäs

Måns Zelmerlöw: Therese Alshammar, Annie Lööf

Felix Herngren: Fröken Snusk

Nour El Refai: Jenny Skavlan

Konversation mellan Discokulan och hens vän Carolina Klüft.

Ledtrådar avsnitt 7 – 3 maj:


Konversation mellan Discokulan och hens vän Carolina Klüft:

– Carolina: ”Men Discokulan vad gör du? Du och jag är ju grymma på att lyfta fram talang! Det var väldigt osportsligt av dig!”

– Discokulan: ”Allt handlar inte om sport. Du till exempel är ju doktor och håller på med ostyriga barn. Ibland får man tänka utanför boxen. Vi båda har ju coachat förut. Eyes on the prize baby, det är lätt att tappa siktet annars.”

– Carolina: ”Ja vi har mycket gemensamt. Vi är bra på ledarskap är väldigt engagerade i viktiga frågor och så är vi vana vid vinster. Enda skillnaden är att jag har stått högst upp på pallen fler. Men du verkar trivas bäst ett hopp ner.”

Annons

– Discokulan: ”Ja du har ju vunnit fem olika guldmedaljer utomlands först av alla, så det är tufft att mäta sig mot dig

Panelens gissningar:

Fredrik Hallengren: Sanna Kallur

Nour El Refai: Pia Sundhage

Måns Zelmerlöw: Caroline Seger

Felix Herngren: Erika Johansson

Det var Discokulan som fick lämna Masked singer under kvartsfinalen. Bakom masken döljde sig programledaren Jessica Almenäs – som dessutom ju varit gästpanelmedlem!

Vem är Kameleonten i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Kameleonten i Masked singer 2024
Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Kommer kameleonten smälta in?”, skriver TV4 om kameleonten.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Jag förstår att det är omöjligt att få syn på mig. Jag är färgstark och säker i min roll. Men många tycker nog att jag är ute på hal is. Jag är ett barn av vår tid. Som den formskiftaren som jag är, så kan jag agera i alla situationer. Som till exempel i en polisbil, i fångenskap, och som en förälder.

Annons

– När jag slog igenom med den tunna färgglada gränsen så nådde jag snabbt topparna från det motsatta. Jag fick hela svenska folket på fall, om man ska tro på popularitetsmätningarna.

– Mitt språk fångas av min omgivning och jag trivs med det. Det ger mig frihet att leva ut min dröm. Kallar mig inte för nepobaby, men jag är ändå tacksam och ikväll firar jag mig själv. Nästan allt jag gör är färgat av amor och oreda. Så håll i er, för ikväll så slirar kameleonten in på scenen.

Extra ledtråd:

– Jag vill lära er om mina tre ben. Första benet står för när jag mötte kärleken. Man kan säga att det blev en framgångssaga. Andra benet står för delar av mig som begravdes. Stjärnan står för när jag föddes, och det var inget snack om vad jag skulle heta.

Panelens gissningar:

Felix Herngren: Gizem Erdogan

Pernilla Wahlgren: Molly Nutley

Nour El Refai: Mapei

Måns Zelmerlöw: Evin Ahmad

Ledtrådar avsnitt 3 – 5 april:

– Mitt kamouflage var lyckat, och jag skulle bli förvånad annars. För jag har ju min rutin, med ett nytt avsnitt varje vecka. Hygien har betytt mycket för mig. Skydd är en del av min vardag, och det kan vara svårt för mig att röra mig utomhus.

Annons

– Det är viktigt att jag håller garden uppe som en internationell make. Jag gapar ofta och har ett hett temperament, jag lackar absolut men på olika sätt. Jag har ändå samlat över tiotals-miljoner poäng.

– Min högsta fart är ganska långsam. Men det är inte hastigheten som räknas, det är förmågan att spatsera. Samarbeten gör jag ofta, men ett av de ledde till kritik. Vi var både väldigt olika och ovanligt lika. Jag kan sjunga vad som helst. Jag har gjort mig unik och jag knep första platsen. Jag är här för att vinna.

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Ättling”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Penny Parnevik

Måns Zelmerlöw: Amy Deasismont

Felix Herngren: Sanna Lundell

Nour El Refai: Hanna Ferm

Ledtrådar avsnitt 7 – 3 maj:

Konversation mellan Kameleonten och hens vän Babsan.

– Babsan: ”Det kan aldrig bli för mycket rosa! Eller hur Kameleonten?”

Annons

– Kameleonten: ”Nej det är verkligen en otrolig färg! Men alla färger är snygga tycker jag.”

– Babsan: ”Det handlar väl om att inte försöka smälta in så mycket, utan bara vara sig själv - oavsett vilken bokstav man tillhör.”

– Kameleonten: ¨Jag har nästan kunnat vara mer mig själv som kameleont faktiskt. Och när jag smälter in så sticker jag ut verkar det som.”

– Babsan: ”Ja det blir fokus på andra saker då. Men hur har du gjort din outfit? Den är verkligen perfekt, jag önskar att det var min idé.”

– Kameleonten: ”Det är nån annan som skapat mina kläder, precis som vanligt när jag går in i en roll. Jag trivs väldigt bra i dom här regnbågsfärgade kläderna, det tar fram det bästa i mig. Och du - du är ju vrål-snygg - som alltid!”

– Babsan: ”Tack darling, jag har ju i alla fall sytt mina egna kläder.”

Panelens gissningar:

Fredrik Hallgren: Lykke Li eller Linnea Claeson

Måns Zelmerlöw: Melanie Wehbe

Annons

Felix Herngren: Alice Bah Kunke

Nour El Refai: Molly Hammar

Ledtrådar avsnitt 8 – 10 maj:

– När man spelar roller är det bra att ha en motspelare. Jag brukar gå från mina högsta toner, till de lägsta dalarna och sen tillbaka igen. Jag känner mig varm i kläderna efter den här våren, men det ska bli en utmaning att sjunga med Måns.

– Det gäller att hålla tungan rätt i mun, jag har ju aldrig varit så här nära någon i panelen. Jag ska ge allt och med Måns vid min sida känns det so att jag kan gå hur långt som helst.

Panelens gissningar:

Shima Niavarani: Sanna Guidetti

Måns Zelmerlöw: Wiktoria Johansson

Felix Herngren: Maxida Märak

Nour El Refai: Molly Hammar

Vem är Lejonet i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Lejonet i Masked singer 2024
Lejonet i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Vem är kungen i djungeln?!”, skriver TV4 om lejonet.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– Det är jag som är Lejonet. Jag kan vara det mest magnifika djur du sett – eller din värsta mardröm. Mitt mäktiga rytande hörs på stora avstånd – även när jag inte sjunger.

Annons

– Strålkastarljuset är mitt naturliga habitat men jag är van vid att jaga på andra sidan savannen. Med mina hårda nypor har jag fått både The Boss och en kollega i The Rolling Stones att spinna. Att sola mig i uppmärksamhet är det bästa jag vet och jag har varit på turné i över ett decennium.

– Vanligtvis lever jag i flock, men nu har jag brutit mig loss för att testa mina egna gränser. Även om jag har korsat både Indiska Oceanen och Atlanten så trivs jag bra i dom svenska skogarna där jag numera har mitt revir. Om du inkräktar i min vik kan du få ett kok stryk.

– Det finns en till katt och en haj i min släkt, men det är jag som är konungen och nu ska ni få höra mitt taktfasta rytande.

Extra ledtråd:

David Hellenius får ett telegram från Älgen från förra säsongen, där det står: ”Från den riktiga kungen till låtsas kungen. Inte nog med att du utger dig för att komma från mina hoods. Nu ska du också slå dig in på mitt revir också. Ge dig av”.

Annons

– Skogens lilla konung kan inte kröka ett hår på min välkända man. I kungahuset känner jag mig alltid välkommen, säger då Lejonet.

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: Mikkey Dee

Felix Herngren: Jonas Wahlström

Nour El Refai: Ola Rapace

Henrik Schyffert: Mikkey Dee

Vem är Snögubben i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Snögubben i Masked singer 2024
Snögubben i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Om du gillar kalla kramar!”, skriver TV4 om snögubben.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Här har ni mig, snögubben. Med hårt slit och näsan på rätt ställe har jag lyckats ta min egen väg genom livet. Alla är välkomna hos mig. Ture eller Sture. När mina vänner har behövt mig har jag alltid försökt ställa upp. Även om jag riskerat yrsel. Som tur är har jag tillgång till bra läkarvård. Jag gör aldrig skillnad på folk och folk. Här sitter jag gärna som en riktig toffel, och dricker ur min bästa kopp. Det är ett rent nöje.

Annons

– I kändistamburen har jag en självklar plats. Min iskalla blick har fått många på fall. Och jag har varit del av världens coolaste gäng.

– Se upp i backen, 37 hål i nacken. Här kommer jag! Men det här är en helt ny puck för mig. Och jag hoppas lura er ordentligt, jag har ju klarat av att hålla färgen förut.

Extra ledtråd:

– Nu ska du dansa efter min pipa David [Hellenius, reds anm], du vet lika mycket som jag att man kan mötas i dansen. Jag är van vid kroppskontakt, även om det inte alltid har varit angenämt. Jag har redan gett bort nyckeln till mitt hjärta, till Felix [Herngren, reds anm].

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Peppe Eng

Måns Zelmerlöw: Tomas Brolin

Felix Herngren: Christer Lindarw

Nour El Refai: David Batra

Det stod mellan Discokulan och Snögubben i slutet, Discokulan gick vidare i tävlingen och det var Snögubben som fick ta av sig masken. Där gömde sig Tomas Brolin. Måns Zelmerlöv var överlycklig efter avslöjandet då han var den enda som chansade rätt.

Vem är Ufot i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Ufot i Masked singer 2024
Ufot i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Vill du se en utomjording?!”, skriver TV4 om ufot.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Släng dig i väggen Felix, för här kommer Ufot. Min farkost är oerhört dyr i drift. Och mina utomjordiska krafter har skådats på många olika stjärnhimlar. Genom att trycka på rätt knappar blir det en ”mother fucking” fin melodi. Ursäkta vokabuläret . Ibland kan det bli bugg i systemet. Då gäller det att hålla andan.

Annons

– Det var skönt att hitta en grupp som var med på noterna. Jag blev tongivande och fick till och med spela första fiol. Jag har upplevt sjuk idoldyrkan, men det har bara varit positivt.

– Jag har alltid drömt om fame och idag har flera miljoner människor fått se mina moves. Det är spännande att se hur ni jordbor dansar åt min pipa. Även om du letat efter mig Felix så har du missat Ufot varje gång jag har varit på besök. Mina alster har inslag av ett annat universum. Som är så försvinnande bra att många rörs till tårar. Kanske även ikväll.

Extra ledtråd: En byrå med fyra luckor rullas ut, samt en portfölj i vilken en bild på Tommy Körberg, Niklas Strömstedt, Doktor Mikael och Nour El Refai ligger i.

– Tre hänger ihop och en ska bort. Och det är Tommy Körberg, säger Ufot.

Har du sjungit med Tommy Körberg?, frågar David Hellenius.

– Vi har blivit väldigt personliga med varandra.

Panelens gissningar:

Annons

Måns Zelmerlöw: Hampus Nessvold

Pernilla Wahlgren: Hampus Hedström

Nour El Refai: Filip Lamprecht

Felix Herngren: Någon i Swedish house mafia

Ledtrådar avsnitt 3 – 5 april:

– Känner du dig lite lost, Felix? Det är för att Ufot är tillbaka. Man upptäckte rymdskeppet via en mystisk signal från bästkusten, och jag har passerat några va våra största stjärnor på min resa hit. Jag testar mig fram för att nå önskad effekt.

– Det måste gå rappt och man får se till att inget rostar, det är själva poängen. Många har skrattat när de ser mig, men sedan ufot blev nummer ett i Sverige så skrattar de inte lika mycket. Det gäller inte bara här, utan även i USA och England.

– Ufot älskar pranks och finurliga tricks. Jag lyckades till och med starta bråk i ett politiskt parti som bryr sig väldigt mycket om planeten Jorden. Vissa säger att jag är ren science fiction, men

– Sveriges försvarsmakt har faktiskt inte velat tacka mig för. Ikväll behöver ni inte vara misstänksamma, för jag är en säker källa till glädje så rösta på ufot!

Annons

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står ”Flerdimensionell”

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Per Andersson, Leif och Billy

Måns Zelmerlöw: Leif och Billy

Felix Herngren: Micke Tornving, Micke Lindgren

Nour El Refai: Olof Wretling

Ledtrådar avsnitt 7 – 3 maj:

Konversation mellan Ufot och hens vän Edward af Sillén:

– Ufot: Att vara eller inte vara? Det är frågan.

– Edward: ”Ja syns man inte så finns man inte brukar jag säga, även om ni inte alltid håller med. Jag själv synas i många olika sammanhang så man får passa sig så man inte får hybris.

– Ufot: ”Men minns du när vi blev tokiga allihop?”

– Edward: ”Ja det kommer alltid vara en del av mitt hjärta. Ni fick publiken att gråta.”

– Ufot: ”Ja, det krävdes inte många steg innan vi hade gått varvet runt och vunnit det finaste priset man kan vinna i vår genre.”

Annons

– Edward: ”I ert universum kan vad som helst hända och det blir alltid ett lyckligt slut! Får jag följa med?”

– Ufot: ”Självklart! Hoppa ombord på farkosten så åker vi med racerfart!”

Panelens gissningar:

Fredrik Hallengren: Humortrion I just want to be cool

Felix Herngren: Brynolf & Ljung

Nour El Refai: Brynolf & Ljung

Måns Zelmerlöw: Anders ”Ankan” Johansson och Måns Nilsson”.

Ledtrådar avsnitt 8 – 10 maj:

– Vi har gott om värdefulla tillgångar men vi skulle aldrig sno något, även om det kan verka så. Det har hänt att vi har lånat, från allsångstalang. Vi gillar att komma nära, även om vi inte alltid håller oss till den nakna sanningen. Vår tid i Masked singer har varit en spännande utflykt med många utmaningar. Farkosterna är väldigt liten. Nu ska vi trixa till det och hitta en gyllene väg till finalen.

Panelens gissningar:

Shima Niavarani: Mando Diao

Måns Zelmerlöw: Stefan Odelberg och Håkan

Annons

Felix Herngren: The Latin Kings

Nour El Refai: Henrik och Frank Dorsin

Det var Ufot som fick lämna Masked singer och bakom masken befann sig magikerna Peter Brynolf och Jonas Ljung.

Vem är Väckarklockan i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Väckarklockan i Masked singer 2024
Väckarklockan i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Vakna! Det börjar snart!”, skriver TV4 om väckarklockan.

Ledtrådar avsnitt 1 – 22 Mars:

– Dags att vakna. Jag håller koll på när timmen är slagen, för det är jag som är väckarklockan. Men man är aldrig sur när solen går upp. I ur och skur har jag något som passar. Mönster och material är min bakgård. Det gjorde att jag fick vara ansiktet utåt för hundratusentals människor.

– Hovet ville bjuda på lunch men det kunde jag inte sy ihop, för min tid är knapp. Jag går fort när jag har roligt. Jag har uppträtt i Sveriges största folktrend innan halva panelen. Jag var tidigt färgstark och jag låg steget före Timbuktu.

Annons

– Mitt namn är justerat och tänka sig, jag fick möta min inspirationskälla när klockan slog nio. Nu får David passa sig, för jag går och går, men kommer aldrig till dörren. Men jag kommer alltid i tid till programmen.

Extra ledtråd:

Bröllopsvalslåten spelas och en brud lämnas över. Pernilla får gå upp på scen.

– Kärleksaffärer har jag stor erfarenhet av. Även på jobbet i dubbel bemärkelse. Så låt mig sköta mitt nu David. Härmed förklarar jag er ”fucking queens”, säger Väckarklockan till Pernilla och bruden på scen.

– Jag vet att vissa blir upprörd över mitt alarm, men det är viktigt att ta tillvara på varje minut.

Panelens gissningar:

Nour El Refai: Jonas Gardell

Felix Herngren: Jon Henrik Fjällgren

Måns Zelmerlöw: Babben eller David Sundin

Pernilla Wahlgren: Ann Westin

Ledtrådar avsnitt 3 – 5 april:

– Pumpen tickar fortfarande, och jag är tillbaka! Ikväll är det festligheter, men denna gång är jag inte yngst. Ja, men jag behöver proffshjälp. Trots att vissa ser mig som en fixare. Folk ville ha mina tjänster redan när jag var liten, jag vände på dygnet och somnade på en bänk.

Annons

– Men jag hade fått tillstånd. Den här väckarklockan har extraknäckt som göckel. Jag har också samarbetat med både kattdjur, gnagare och björn. Ja, även en pingvin om du vill. Jag har faktisk representerat Sverige, då fick jag sticka utomlands.

– På jobbet blev jag skjuten av kärleksvindens vapen. Det har inte gått ur än, så det måste varit riktigt starkt gift i de äldre bilarna. Men väckarklockan slår inte igen några dörrar denna kväll. Även om jag blir supersjuk på helgen så ska visarna fortsätta gå på ett lustigt sätt.

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer inte fram till vad det står.

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Sussie Eriksson

Måns Zelmerlöw: Maud Olofsson

Felix Herngren: Salem Al Fakir

Nour El Refai: Lilla Al-Fadji

Det stod mellan Ufot och Väckarklockan i slutet, Ufot gick vidare i tävlingen och det var Väckarklockan som fick ta av sig masken. Där gömde sig Ewa Roos.

Vem är Prinsesstårtan i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Prinsesstårtan i Masked singer 2024
Prinsesstårtan i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Har en klänning av marsipan”, skriver TV4 om prinsesstårtan.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– Inget party utan en jättegod Prinsesstårta! Smaken är som baket men hos mig finns något för alla. Jag är både kungligt överlägsen och lite skum. Hönan har varit en viktig leverantör genom åren och jag har varit en självklar samlingspunkt vid högtidliga tillfällen.

Annons

– Alla vill ha en bit av kakan. Mina spännande kombinationer har gjort mig omåttligt populär och lett till att jag har fått flera ledande positioner. Jag har mött många viktiga beslutsfattare och det har hänt att jag har tagit samtal som rör hela svenska folket.

– Att minnas saker som man älskar är viktigt och berättandet har gått i arv. Även om ett av mina lager innehåller ett slags mörker så kan jag få miljoner att koka. Att ligga och jäsa är inte min stil, jag har alltid flera blossande järn i elden. Mitt framgångsrecept har satt avtryck och det tänker jag göra även ikväll.

Extra ledtråd:

Varje panelmedlem erhåller ett varsitt påskägg.

– Jag har bjudit er alla på varsin del av mitt liv som passar just er, säger Prinsesstårtan.

I Henrik Schyfferts påskägg finns en kärleksmums, Nor El Refai får en radiokaka, Måns Zelmerlöw en leverkaka och i Felix Herngrens påskägg finns en fredagsdrink.

Panelens gissningar:

Annons

Måns Zelmerlöw: Anne Lundberg.

Felix Herngren: Malena Ernman.

Nour El Refai: Babben Larsson.

Henrik Schyffert: Kakan Hermansson.

Ledtrådar avsnitt 4 – 12 april:

– Prinsesstårtan är tillbaka i rampljuset. Så kliv upp dit kliv och prata med mig om du vill komma vidare. Jag är van vid att stå på listan. Låt inte mitt bakverk lura er, jag hör inte riktigt hemma här. Hundratals miljoner från världens alla hörn har fått se mig perform.

– Min internationella smaksättning kan upplevas som magstark, jag är gjord av tufft virke. Publiken har fått se mig återuppstå i liknande sammanhang. När jag höll på och baka så hyrde jag ett utrymme och vi utgav oss för att ha en röst, även när vi var flera stycken.

– Jag gick från wannabe till the real deal, från en girl till en kvinna med power. Men just nu är mitt mål att gå från prinsessa till queen. Det skulle vara kronan på verket.

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Polyglott”

Annons

Panelens gissningar:

Jessica Almenäs: Loreen

Måns Zelmerlöw: Tina Thörner, Anna Book

Felix Herngren: Sarah Dawn Finer

Nour El Refai: Babben Larsson

Ledtrådar avsnitt 6 – 26 april:

– Jag har höjts till skyarna många gånger i min karriär, men aldrig iklädd marsipan, även om jag är noga med att dölja mina innersta lager. Man ska inte tro på allt som skrivs om kärlek och död.

– Många såg när jag gjorde ett otippat val, men man kan inte alltid vara lojal. Jag har haft rollen som både euforisk älskarinna och bästa vän. Min internationella korrespondens kunde hela världen följa. Men det kan vara scary även för en Prinsesstårta; det har hänt att jag har blivit angripen. Då fick jag verkligen lägga band på mig själv för att inte orsaka skada.

– Som liten blev jag kallad för ogräs och jag kände mig tidigt som ett skadedjur. Men jag har alltid haft rytmen i blodet och den sjunde dagen gav mig en öppning. Som ni hör är jag en väldigt erfaren Prinsesstårta och mina uppdrag är smaksatta med begåvning. All ära till vinnaren!

Annons

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: LaGaylia Frazier

Felix Herngren: Greta Thunberg

Nour El Refai: Carina Bergfeldt

Pernilla Wahlgren: Sarah Dawn Finer

Ledtrådar avsnitt 7 – 3 maj:

Konversation mellan Prinsesstårtan och hens vän Helena Bergström:

– Helena: Får jag bjuda på Janssons frestelse?

– Prinsesstårtan: Oheliga Jesus moder vad gott! Du leder - och jag följer, precis som förut. Vi är som yin och yang, men du tar fram det bästa i mig.

– Helena: Och så gav jag dig lite nya idéer! Man får se upp för idioterna, särskilt när man är en queen på dansgolvet.

– Prinsesstårtan: Haha ja, både Skärgårdsdoktorn och Björn Borg har fått smaka på medicinen och jag tror faktiskt att dom har gillat det.

– Prinsesstårtan: Nu blev du Piaf!?

– Helena: Din toka! Ja vilken sablans tältföreställning! Men tillvaron är Eufori med dig Prinsesstårtan, så jag kunde inte bry mig mindre. Kom så badar vi!

Panelens gissningar:

Annons

Måns Zelmerlöw: Sarah Dawn Finer

Felix Herngren: Alexandra Rappaport

Nour El Refai: Mia Skäringer

Fredrik Hallengren: Shima Niavarani

Ledtrådar avsnitt 8 – 10 maj:

– Både du och jag har en historia av att jag ha blivit undanskuffade men ikväll ska vi ta plats och ha roligt. Det är min vision. Det är semifinal och jag maxar med att ha Maxida vid min sida. För mig spelar det ingen roll om det blir regn eller vackert väder, vi ska pressa juicen i den här tävlingen. Så hissa flaggan för jag tänker ligga på topp ikväll.

Panelens gissningar:

Shima Niavarani: Moonica Mac, Sarah Dawn Finer

Måns Zelmerlöw: Sanna Nielsen

Felix Herngren: Sarah Dawn Finer

Nour El Refai: Linda Pira

Det var Prinsesstårtan som fick lämna Masked singer och bakom masken befann sig sångerskan Sarah Dawn Finer.

Vem är Pirathajen i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Pirathajen i Masked singer 2024
Pirathajen i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Hajar du vem detta kan vara”, skriver TV4 om pirathajen.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– När Pirathajen gör entré så stormar hela havet. Nu ska jag åter ut och plundra, även om jag inte hade tänkt göra det igen. Färden mot drömmarnas stad har varit brokig. Jag har rest med världens starkaste person, och seglat genom kungliga salonger, men pölen var för liten för mig och jag drömde mig bort. The world is an oyster!

Annons

– Många känner sig hotade av mig. Min styrka och mitt psyke har gjort att jag flera gånger stått högst upp på prispallen. Jag är målmedveten och kan verka grym – men i själva verket bryr jag mig väldigt mycket om alla varelser under ytan.

– Mitt skepp är min pärla. Hon är omgiven av sjöjungfrur och har blivit välsignad av fruktbarhetens gudinna. Men skeppet har fastnat i gräns-kontrollens nät. Men man ska inte deppa, domslutet gav ju mig rätt och på mammas fjäll kan jag överleva världens undergång.

Extra ledtråd:

En spindel i en glasbur rullas in på scenen.

– Just för det här behövs inga riktiga nycklar. Vägen till framgång går via munnen. Du måste pussa spindeln för att få din ledtråd, säger Pirathajen.

Måns Zelmerlöw plockar upp spindeln och pussar på den.

– Jag är inte bara haj på att vara pirat, jag vet även hur man rattar ett skepp när det stormar, säger Pirathajen.

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: Jon Olsson

Annons

Felix Herngren: Shellback

Nour El Refai: Markus Aujalay

Henrik Schyffert: Peter Stormare

Ledtrådar avsnitt 4 – 12 april:

– Jag söker inte panelens godkännande, men vill såklart ha er uppmärksamhet. I hela mitt liv har jag haft sillar i brallan och det hjälpte mig nå mina guldmedaljer. Jag har rest land och rike runt för att kartlägga våra viktigaste tillgångar.

– Att bli mästare på riktigt även om det sägs att jag var en storfenslugn i racketstaden. Mitt skepp har gett mig många oförglömliga matcher. När vi träffades var jag en fena på att posera och jobbade bara på ytan, men hon ändrade min kurs med lite hjälp av en annan pirat.

– Jag kan relatera till hur det är att vara minoritet, även om jag flyttade in i mitt hemlands hjärta. Med åren blev jag en uppskattad granne till Dominika, har ni väl sett. Och visst känner jag mig hemma i tävlingssammanhang. Även om det inte gick så bra i London så har jag ju spelat dubbel med den största.

Annons

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Sydväst”

Panelens gissningar:

Jessica Almenäs: Peter Stormare, Markoolio

Måns Zelmerlöw: Mats Wilander

Felix Herngren: Johan Glans, Per Andersson

Nour El Refai: Oscar Zia

Ledtrådar avsnitt 6 – 26 april:

– Jag har samlat min erfarenhet för att kunna ge den vidare till världen. Många bäckar små blir till en stor å – som jag också styrt i rätt riktning. Jag trivs som fisken i vattnet när jag får ta ledningen.

– Mina tjänster har fängslat miljoner människor och jag har investerat i flytande stjärnor. Jag har haft en rörelse att bygga – och brygga. Jag har jobbat i turistindustrin och cruisat med folk som äger fler skepp än jag, men då fick jag ganska dåligt rykte. Precis som Felix så har jag en näsa för affärer – tyvärr kunde vi aldrig riktigt komma överens.

Annons

– Som tur är har han betalat en av mina sjöjungfrur, så hon får ansvara för den amerikanska notan. Jag har fortfarande siktet ställt på drömmarnas stad och jag har fått till några riktiga fullträffar utomlands när jag har haft tålamodet. Men ikväll ska jag göra en hole in one på hemmaplan.

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Per Morberg

Måns Zelmerlöw: Jörgen Persson

Felix Herngren: Peter Settman, Måns Herngren

Nour El Refai: Jerka Johansson

Det stod mellan Prinsesstårtan och Pirathajen i slutet, där Prinsesstårtan gick vidare i tävlingen och Pirathajen tvingades av med masken. Där gömde sig Per Morberg.

Vem/vilka är Pandorna i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Pandorna i Masked singer 2024
Pandorna i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Panda med kamratpanda!” , skriver TV4 om pandorna, som är den enda masken som benämns i plural.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– Jag och min kompanjon är väldigt bra på att samarbeta i snåriga situationer, även om jag också kan vara en enstöring. Jag har flirtat upp ett och annat gäng och jag är oväntat bra på att coacha Jag är så uppskattad att jag har blivit historiskt förevigad.

Annons

– Men det kan bli en del meck när jag är i farten. Som den gången när det blev kris med mannen med skägget. Det var synd om honom. Om man känner sig blockerad så är det bara att bryta tystnaden – även om det är tufft att erkänna att man varit offside inför stor-publik.

– Jag pajjade ju för mitt gäng. Men jag plockade poäng när jag var med om en riktig rysare. Jag fick sätta tänderna i en förlängning som ledde till många säsonger. Nu funkar fotarbetet igen

– Jag är en lika dålig vinnare som jag är förlorare, men tillsammans med min kompanjon – klarar jag både dolda o-rätter och attacker från andra djur. Så detta blir en lätt match.”

Extra ledtråd:

En pilbåge och piltavla rullar in på scenen, David Hellenius frågar om de ska utmana varandra.

– Jag utmanar hellre Henrik, vi är på samma nivå, svarar Pandorna.

Pandorna fuskar och säger sen:

– Det kan stämma. Så jobbar jag ibland.

Panelens gissningar:

Annons

Måns Zelmerlöw: Roy Fares.

Felix Herngren: Markoolio.

Nour El Refai: Foppa.

Henrik Schyffert: Markoolio.

Ledtrådar avsnitt 4 – 12 april:

– Jo minsann, jag och min kompanjon är förtrollande i vilken skärm som helst. Än så länge lever min konst, nej jag menar art såklart. Jag gick från svartvitt till färg med hjälp av min kraft. Jag växlade upp med drinkar och resor, som var för bra för att vara sanna.

– Det var som trolleri. En del av mig har förvandlat drömmar till guld på hög nivå, och en del av mig kan man kalla billig. Ingenting sätter gränser när vi drömmer ihop. Jag kanske inte alltid talat sanning, och min kompanjon utmanar Carl von Linné.

– Tillsammans är vi oslagbara. Ingemar Bergman skulle nog bli kolsvart av avund om han såg mig in action. Han kollar ju aldrig hoppande ljud. The show must go on. Jag klär mig i kappan och toppar med panda-sväng.

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Spelledare”

Annons

Panelens gissningar:

Jessica Almenäs: Bojan Djordjic, Henrik Larsson

Måns Zelmerlöw: Mats Sundin

Felix Herngren: Joey Tempest

Nour El Refai: Per Andersson

Ledtrådar avsnitt 6 – 26 april

– Aj, aj, aj! Här smyger Pandorna in på toppen igen. Nu är nog Måns inte lika kaxig, för i den här tävlingen SKA man vara kvar så lång tid som möjligt. Jag är en fena på att pricka rätt. Jag har till och med vunnit över en skottsäker Europa-mästare. För det, har jag mina fötter att tacka.

– Min passion är MC-gäng, men utan gangstrar – och att växla upp för att nå mina mål. Det är byggstenarna i min låtsasvärld. Men det är inte alltid vackert väder och snygga kläder. Även om kungen bett om mina tjänster så har jag erfarenhet av att låsas in.

– Jag vet att jag har orsakat lidande i varma perioder, och det är jag stolt över. Hjulet snurrar och då handlar allt om mig, precis som det ska vara!

Panelens gissningar:

Annons

Pernilla Wahlgren: Markoolio

Måns Zelmerlöw: ”Väder-Nils” Holmqvist

Felix Herngren: Henrik Dorsin

Nour El Refai: Josef Fares

Ledtrådar avsnitt 7 – 3 maj

Konversation mellan Pandorna och hens vän Peter Stormare:

– Pandorna: ”Ojojoj… vill du ha kartan?”

– Stormare: ”Kaptenen styr skutan med säker hand! Vilket väder! Du blir väl inte sjösjuk Pandorna?”

– Pandorna: ”Nej nej, nej, jag är rustad vid sånt här, det borde du om nån veta. Men åker vi verkligen åt rätt håll?”

– Pandorna: ”Kan jag få styra lite, jag tycker inte du verkar så bra på det här.”

– Stormare: ”Sluta! Pandorna, allt bygger på det som du och jag har gemensamt. Nyckeln till framgång är att ha tak över huvudet och en säker hand när man skruvar rodret. Jag har erfarenhet av både dinosaurier och matt-tjuvar så jag tror nog att jag klarar av att styra en båt.”

– Stormare: ”Kaboom!”

– Pandorna: ”Jag vill inte säga vad var det jag sa, men nästa gång kanske jag kan få skruva lite på rodret?”

Annons

– Stormare: ”Ja, jag kanske är bättre på rymdskepp än båtar…”

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: Lars Frölander

Felix Herngren: Ruben Östlund

Nour El Refai: Stellan Skarsgård

Fredrik Hallgren: Musse Hasselvall

Ledtrådar avsnitt 8 – 10 maj:

– Jag är en av de bästa i Sverige. Kläder som skyddar bra, ibland har jag cape. Men nu när jag dansar för er kommer jag vara en nakenpanda. Nu pirrar det ordentligt i kistan. Dolly style är så rutinerade och det gör mig extra nervös, men jag ska satsa allt och lite till. Även om jag inte har några kläder. Jag kommer inte göra de besvikna.

Extra ledtråd:

Panelens gissningar:

Shima Niavarani: Henrik Berggren

Måns Zelmerlöw: Anders Öfvergård

Felix Herngren: Janne Josefsson

Nour El Refai: Erik Ekstrand

Vem är Skyddsängeln i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Skyddsängeln i Masked singer 2024
Skyddsängeln i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Änglalik röst?”, skriver TV4 om skyddsängeln.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– Korka upp champagnen! Och välkomna till himlen. Här är det jag, Skyddsängeln, som regerar. De sjunde fick jag tyvärr ingen nyckel till. Med tidnings-fiket räknade till sex.

Annons

– Redan som tonåring prövade jag vingarna runt om i världen – och fick skaka hand med en president som hamnat i riksrätt. Det var hårt jobb och lite kläder - och många blöta fester där jag sjöng min stolta sång för full hals.

– Även om det kan låta så, är jag ingen duv-unge. Jag nyttjar min längd och på resan har jag stöttat en internationellt känd tornado. Många tror att jag är en primadonna, och det kanske inte är så konstigt när både agent 007 och Sveriges tennis-kung hörde av sig. Men den här gången hoppas jag att jag valt rätt dräkt, för ikväll känner jag mig fri att ta tillbaka sången.

Extra ledtråd:

– Du ska få tillgång till en av mina hemligheter, säger Skyddsängeln och ringer upp Victoria Silvstedt, som säger:

– Jag och Skyddsängeln har delat the same saga, men vi har inte alltid stått på samma sida.

– Vissa kapitel kan man ha tillsammans, och andra är för privata att dela, säger Skyddsängeln.

Annons

– Vissa delar av din historia är väldigt avslöjande, säger Victoria.

– Berätta inte mina hemligheter, Victoria, svarar Skyddsängeln.

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: Helena Alfredsson.

Felix Herngren: Julia Franzén.

Nour El Refai: Izabella Scorupco.

Henrik Schyffert: Victoria Silvstedt.

Ledtrådar avsnitt 4 – 12 april:

– Du kanske tror du ser en fjäril i skyn, men det är jag, skyddsängeln, som flyger i det fria. Jag tänder nya stjärnor med hjälp av min bevingade rygg. Mitt pärleporten vaktar jag, men absolut inte i en trist kapuschong.

– Min outfit har alltid betytt mycket och i början var det helt avgörande. Jag gillar allt från vackra finnar till engelskt västerträt. Västerträt var en milstolpe och det öppnade upp nya möjligheter på franska. Även om nästan hela världen redan fått se min storhet.

– Första positionen blev ett vägval och jag bestämde mig för att lyssna på en inspirerande hantverkare. Det gav mitt liv en ny vändning. Redan som barn visade jag min styrka, och jag ska försvara min plats i den här tävlingen med alla verktyg jag har.

Annons

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Återvinna”

Panelens gissningar:

Jessica Almenäs: Frida Gustavsson, Emma Wiklund

Måns Zelmerlöw: Isabel Adrian

Felix Herngren: Regina Lund

Nour El Refai: Lee Christiernsson, Efva Attling

Det stod mellan Skyddsängeln och Pirathajen i slutet, Pirathajen gick vidare i tävlingen och det var Skyddsängeln som fick ta av sig masken. Där gömde sig Therese Alshammar.

Vem är Skelettet i Masked singer 2024? Alla ledtrådar

Skelettet i Masked singer 2024
Skelettet i Masked singer 2024Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

”Läskigt bra?”, skriver TV4 om skelettet.

Ledtrådar avsnitt 2 – 29 Mars

– Nu rasslar det till för här kommer Skelettet. Jag dansar in på avgrundens rand! I mina texter har jag befunnit mig här förut. Men det har jag lärt mig att hantera, dygnet runt. Ibland känns det som att man är gjord utav sand, och det förvandlades till något väldigt värdefullt – men jag har levt många liv innan dess.

Annons

– Både hemma och utomlands har jag toppat listorna och titlarna på min playlist är många. Några går i marschtakt, några i galopp, men dom flesta går i moll. Att gå i livets hårda skola är bland det största jag varit med om. Då fick jag återvända till barnet i mig. Äntligen får jag en release efter många år av mörker och elände.

– Mig kan ni inte tämja för även om jag är ett Skelett så ska jag leva livet på amerikanskt vis! Jag har kantat vardagen med allt från lyxliv på yachter till guldfester i etern. Och jag har klätt av mig dräkten förut, men ikväll vill jag behålla den på – så sträck armarna mot skyn så ska vi skråla för att vi inte är döda!

Extra ledtråd:

Nour El Refai bjuds upp på scen för att slå sönder en pinata. Ur den ramlar en lapp där man ser symbolerna hjärta + hjärta = hjärta. Har Skelettet haft otur i kärlek?, frågar David Hellenius.

– Precis som Nour blev jag friare när något viktigare dök upp i livet, säger Skelettet.

Annons

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: Marie Serneholt

Felix Herngren: Någon deckardrottning

Nour El Refai: Agnes (Carlsson)

Henrik Schyffert: Baren-Meral

Ledtrådar avsnitt 4 – 12 april:

– Om du behandlar mig som den eldiga gudinna jag är så får du kanska ett extra liv. När jag var yngre testade jag livet som stridande kobbe, jag stal mammas smink och klädde mig i svart.

– En gång blev jag, eller snarare min ande, fast på flygplatsen. Men även det tog jag mig ur, och fick åka hem för att fira med nära och kära. Jag har några skelett i min garderob, och faktiskt en och annan pickadoll. Men nu är jag trött på att försvara mig. Även om jag ibland kan fantisera om att äta er levande så är jag vegetarian.

– I heta landskap har jag odlat min passion och tids nog kommer jag skörda fina priser. När fan blir gammal blir han religiös sägs det, jag önskar att jag kunde sagt det om en i bonusfamiljen. Man kan inte få alla att fatta galoppen, men jag kanske kan frälsa er.

Annons

Extra ledtråd: På skärmen dyker det upp en rad bokstäver huller om buller, som ska bilda en ledtråd. Panelen kommer fram till att det står: ”Gigantisk”

Panelens gissningar:

Jessica Almenäs: Gina Dirawi, Therese Lindgren

Måns Zelmerlöw: Sigrid Bernsson

Felix Herngren: Vera Vitali, Tuva Novotny

Nour El Refai: Nyamko Sabuni

Ledtrådar avsnitt 6 – 26 april:

– Kärleken ni ger mig är det mest grandiosa! Ni får mig att känna mig som en högtidlig orkan! Skelett ska bli förälskade i andra benrangel – och ändå har jag ofta blivit kär i levande idioter. Det är inte bara Nour som slagit sönder mitt hjärta, men jag har alltid överlevt, ibland med nöd och näppe.

– Jag har en del gemensamt med Nour och ibland har det verkat som att vi delar blod. Mina föräldrar blev kära två gånger om – och jag har också fått en andra chans.

– Lägg dina innersta drömmar i mitt knä! Tro det eller ej, men när folk ser på mig är det faktiskt många som tänker på lycka. Ja man kan bli överhettad redan i början på året av min ljuva stämma. Men mitt enda brott är kärlek, så släpp mig fri.

Annons

Måns Zelmerlöw: Cissi Forss, Sanna Bråding, Bianca Ingrosso

Felix Herngren: Agneta Sjödin

Pernilla Wahlgren: Sanna Bråding, Margaux Dietz

Nour El-Refai: Lotta Lundgren

Ledtrådar avsnitt 8 – 10 maj:

– Äntligen får jag lite sällskap. Ögonen är själens spegeln och i mitt jobb får jag stor användning av det. I det här sammanhanget får jag använda helt nya instrument för att beröra publiken.

– Jag spelar på folks känslor, det är min specialitet och det har jag fått pris för. Det känns lite läskigt ikväll, för Samir och Viktor är väldigt olika mig. Om vi kan få våra världar att mötas kan det bli mega bra, men om vi misslyckas kan det bli ett gigantiskt fiasko. Carpe diem.

Panelens gissningar:

Shima Niavarani: Cecilia von der Esch

Måns Zelmerlöw: Josefine Bornebusch

Felix Herngren: Susanna Thorson

Nour El Refai: Louise Nordahl

Artikeln uppdateras kontinuerligt.

FOTO: TV4

Annons