LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Harryson är isolerad – vill inte gå ut längre: ”Lever på våra minnen”

03 maj, 2024 
Hedvig Tärnholm
Peter Harryson
Hälsoproblem och ålderdom har tvingat Peter Harryson att dra sig tillbaka från offentligheten.
Nu delar han med sig av sin nya vardag.
– Vädret spelar ingen roll för mig, jag går inte ut i alla fall, berättar han för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tar över efter Peter Haber – Filip Berg om att axla folkkära rollenBrand logo
Tar över efter Peter Haber – Filip Berg om att axla folkkära rollen

Peter Harryson, vid 76 år, är en ikon inom svensk underhållning med en karriär som sträcker sig över decennier. Som programledare för Så ska det låta blev han ett hushållsnamn, men berömmelsen kom med en baksida.

– Man fick inte vara ifred en sekund, inte en sekund. Det gick bussresor från Göteborg för att se Peter Harrysons hus. Folk tittade i soptunnan för att se vad vi hade kastat för skräp, berättar Peter för Hänt.

Numera har Peter och hustrun Charlotte Kuylenstierna, 76, dragit sig tillbaka från rampljuset till ett lugnare liv långt från den tidigare mediastormen. Hälsoproblem har tvingat dem att sakta ner, och det dagliga livet kantas av små och stora utmaningar.

Annons

– Vädret spelar ingen roll för mig, jag går inte ut i alla fall, säger Peter till Hänt.

Peter Harryson lever isolerad

Åldern och hälsan har satt sina spår och det aktiva livet har fått ge vika. Numera tillbringar paret mesta tiden hemma i lägenheten, omringade av minnen från ett liv i rampljuset. Charlotte kämpar med sin rörlighet och Peter, som nyligen lärt sig gå igen efter en allvarlig blodförgiftning, använder käpp och ibland rullstol för att förflytta sig.

– Vi är gamla nu och skröpligheten har tagit över, men vi lever på våra minnen, reflekterar Peter.

Hur ser en dag i ditt liv ut?

– Jag vaknar på morgonen sen går jag upp och äter frukost sen går jag och lägger mig igen. Sen går jag upp och äter lunch och sen är det inte så mycket mer som händer. Jag kanske kollar på lite tv ibland, berättar han.

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Peter Harryson om ensamheten: ”Jag har alltid varit ensam”

Peter, som är ensambarn, lärde sig tidigt att klara sig själv. Redan som åttaåring bar han husnyckeln runt halsen medan hans mamma arbetade. Denna tidiga självständighet har grundat en livslång komfort med att vara ensam. Idag, även om hans livsstil kan tyckas isolerad för många, finner Peter inga problem med ensamheten.

Annons

– Det finns ingen tråkigare människa än jag. Men vi kan ju vara för oss själva det är inga problem. Jag har alltid varit ensam, hela mitt liv har jag varit ensam.

FOTO: Adam Ihse/TT

FOTO: TT

Annons