Storbråket mellan Coleen Rooney och Rebekah Vardy avgörs i rätten

Coleen Rooney, Rebekah Vardy, Wayne Rooney och Jamie Vardy.

Spelfruarnas storbråk går upp i rätten.
Coleen Rooney, 34, gillrade en fälla för att ta reda på vem som spred hennes och stjärnmaken Waynes hemligheter till brittiska tidningar.
Den utpekade blev – Rebekah Vardy, 38.

När fotbollsstjärnan Wayne Rooneys fru Coleen Rooney misstänkte att någon i vänskapskretsen läckte privata detaljer till den brittiska tidningen The Sun så bestämde hon sig för att ta till ett knep för att få tag i den skyldige.

Hon blockerade samtliga följare förutom en på sitt Instagramkonto från att se hennes ”stories”. Därefter var det bara att vänta och se om den brittiska tidningen skulle fortsätta att skriva om henne. Och när de gjorde det så utgick hon ifrån att hon hade ”fångat” den skyldige.

När Rooney väl ansåg sig ha på fötterna gjorde hon ett avslöjande på sociala medier:

”Jag har sparat och tagit skärmdumpar på alla publiceringar som tydligt visar att bara en person sett dem. Det är … Rebekah Vardys konto”, skrev hon i oktober 2019.

Texten Coleen Rooney publicerade på Instagram.

Rebekah Vardy är gift med fotbollsstjärnan Jamie Vardy, tidigare landslagskamrat med Wayne Rooney, och nekar till anklagelserna. I sin tur anklagar hon Rooney för förtal. Det är också hon som har gått så långt att hon har stämt Rooney.

Nu ska domaren Mark Warby ta sig an ärekränkningsmålet. Samma domare var inkopplad i Meghan Markles mål mot brittiska tabloider som hon menade hade kränkt familjens privatliv och upphovsrätt när hennes brev till pappa Thomas Markle publicerades.

Målet där Rebekah Vardy och Coleen Rooney möts i rätten inleddes under torsdagen i Londons High court. Då var inte kvinnorna närvarande, utan bara deras försvarare. Coleen Rooneys försvarare förklarade att kändisprofilen försökte medla för att undvika en kostsam rättegång där pengarna skulle kunna läggas på något mer meningsfullt.

Wayne och Coleen Rooney, samt Jamie och Rebekah Vardy.

Wayne och Coleen Rooney (till vänster) och Jamie och Rebekah Vardy.

Vardys försvarare menade i sin tur att hans klient inte hade gjort något fel och att läckorna inte kom från henne. Rooneys försvarare hävdade att hans klient pekade ut Rebekah Vardys konto som den skyldiga, och inte personen i sig. Och att det är allmänt känt att många kända personer har andra som sköter deras sociala medier-konton.

LÄS MER: Svenska Angelica, 35, i Dr Phil om falska äktenskapet

Tidigare har BBC rapporterat att Rebekah Vardy varit suicidal efter att ha blivit utpekad på sociala medier av Coleen Rooney efter dennas ”detektivarbete”. Vardys försvar skriver i rättsliga dokument att kvinnan drabbats av panikattacker och ångest, vilket visat sig på sätt att hon varit rädd för att lämna sin bostad.

Vardy var också gravid i sjunde månaden när det anklagande inlägget lades upp på sociala medier. Vardy menar att hon har drabbats av mycket näthat och att Rooneys påståenden har skadat hennes rykte.

– Det är olyckligt att Mrs Vardy har valt att göra detta till en rättssak, sa Coleen Rooneys advokat Paul Lunt of Brabners i juni 2020, enligt BBC.

Brittiska The Sun rapporterar att rättegångskostnaderna för båda parter kommer att landa på en summa som motsvarar drygt 5,5 miljoner kronor. I somras skrev brittiska Mirror att Vardy är mer intresserad av en offentlig ursäkt än en ekonomisk uppgörelse.

Daily mails uppgiftslämnare säger att Rebekah Vardy, under ed, kommer att berätta för rätten att hon inte är The Suns hemliga källa.

LÄS OCKSÅ: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

LÄS OCKSÅ: Svenska Angelica med i Dr Phil om falska äktenskapet

Foto: TT & Instagram.

SENASTE NYTT!