LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gick under jorden efter succén – kollegans ord om försvinnandet

25 apr, 2024 
filip berg
Ungdomsfilmen Hip hip hora slog igenom med dunder och brak när den släpptes 2004.
Nu har Hänt fått träffa Filip Berg som gjorde en av huvudrollerna – och det är då vi kommer in på en av de andra skådespelarna. Vad hände med Amanda Renberg?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här snor Hampus Hedström Hänt-micken – tar över heltBrand logo
Här snor Hampus Hedström Hänt-micken – tar över helt

När man tänker på filmen Hip hip hora så får nog många upp tre saker i huvudet: huvudrollen Amanda Renberg som spelade Sofie, Filip Berg som spelade Sebbe och så den där ikoniska ketchupflask-scenen.

Nu när Hänt har en intervju med Filip kommer vi in på den – scenen där karaktären Sofie tror att man handskas med en penis som med en ketchupflaska.

Slog hon på riktigt?

– Ja, säger Filip men rättar sig sen:

– Nej, det var.. tänk dig som en dildo som hade ett överdrag. Så vi kunde använda den så det skulle se realistiskt ut. Det överdraget fyllde dem med frysta korvar.

Filip förklarar hur dildo-överdraget skulle se ut som en äkta penis när skådespelaren slog på den.

– Det skulle se realistiskt ut när den tog emot slagen. Det är inte sexigare än så.

Annons

Amanda försvann helt – Filip om relationen idag

När vi kommer in på Amanda så säger Filip att de inte har någon kontakt alls idag.

– Nä, det har vi inte. Det blir sådär liksom. Det finns ingen speciell anledning till att vi inte har kontakt. Det är väl livet som sker. Jag vet inte riktigt vad hon gör idag? Det var lite där och då.

Amanda har inte valt att leva i rampljuset efter Hip hip hora. Hon har själv berättat hur det kanske blev lite för mycket för en 17-åring.

– Man borde inte behöva bli känd när man är 17 år, men jag ångrar inget. Det blev så mycket med "Hip Hip Hora" och gymnasiet. Jag hade precis börjat upptäcka livet med alkohol, män - allt sådant. Det var lite tråkigt att man inte hade bättre koll och visste hur man skulle hantera det, berättade hon för Nyheter24 för några år sedan.

Kanske syftar även Amanda på en omtalad romans med ingen mindre än Mikael Persbrandt. När Amanda var 17 år så träffade hon Mikael, som då var 40 år. Det hela blev väldigt omtalat och Amanda har sagt att det blev en jobbig period, när kärleksbubblan sprack.

Annons

– Alltså, vi fick så jäkla bra kontakt direkt. Jag tycker verkligen så mycket om honom, sa Amanda om relationen när allt var bra till Expressen.

– Han är ju som han är, men vi är faktiskt väldigt lika som människor, jag tycker om honom just för att han är den som han är.

Så lever Amanda Renberg idag

Idag är Amanda Renberg 36 år gammal och bor i Grödinge utanför Stockholm.

Hon lever med sin sambo Mattias och sina två döttrar Emilia och Miranda.

Amanda har haft lite olika jobb under åren, allt från modell till direkttextare på SVT-nyheter. Enligt Linkedin jobbar Amanda med textöversättning idag.

Annons