LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bert Karlsson om hustrun Britt-Maries hälsotillstånd – har hemska sjukdomen

26 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Bert Karlsson har inga planer på att gå i pension trots sina många år i arbetslivet.
Nu berättar han om den dystra anledningen bakom beslutet och hur hustrun Britt-Marie egentligen mår.
– Då skulle jag dö, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”Brand logo
Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”

Bert Karlsson, 78, är sannerligen en man med många bollar i luften. När Hänt ringer upp Bert för en pratstund är han i full gång med öppningen av ett nytt Café i Tidaholm där kändisar från orten ska hyllas.

Trots att pensionsåldern redan är passerad har han inga planer på att gå i pension eller trappa ned på arbetsbördan. Det är dock inte enbart passionen som driver honom att fortsätta.

Bert Karlsson kan inte gå i pension: ”Då skulle jag dö”

Att bli äldre innebär inte bara fler visdomar om livet. Med åldern kommer även åldersrelaterade hälsoproblem och inte ens den stora entreprenören Bert Karlsson är skonad. Det är främst när det kommer till trötthet och rörligheten i kroppen som Bert känner av sin ålder.

Annons

Att vi inte ser honom ställa upp i några tv-program beror också på att han har blivit äldre.

– Folk frågar mig om att ställa upp i alla möjliga program men jag orkar inte längre. Jag orkar helt enkelt inte och dessutom jag har så mycket annat att göra, säger han och fortsätter:

– Jag fick frågan om att vara med i fångarna på fortet med barnbarnet men jag orkade helt enkelt inte, det är tufft att göra fångarna på fortet.

Men även om han väljer bort att göra underhållnings-tv har Bert fullt upp. Anledningen bakom att han hela tiden håller sig sysselsatt är inte enbart det stora drivet och passionen. Det ligger även en rädsla bakom.

– Det går inte, om jag inte skulle ha något att göra skulle jag dö. Jag är helt övertygad om det, förklarar han.

Bert Karlsson om fruns hälsa: ” Inte så farligt”

Bert har varit gift med sin Britt-Marie sedan drygt 60 år tillbaka. Paret har delat både härligare och tyngre tider tillsammans.

Annons

Både Bert och Britt-Marie har fått sin beskärda del av hälsoproblem. Bert har genomgått en lyckad operation för prostata cancer och Britt-Marie kämpar mot den allvarliga sjukdomen kol.

– Vi fick ta ut ambulansen för ett tag sedan så att hon kunde få syrgas. Det var i samband med att hon fick en förkylning. Det är kanske sex-sju år sedan hon fick kol från början, berättade Bert för oss förra året.

Idag mår Britt-Marie relativt bra trots sin sjukdom och behandligen gör att hon inte känner av den så mycket.

– Hon har lite kol bara men det är inte så farligt, det är inget större fel på henne. Hon är lika kritisk som vanligt – vi kallar henne kärringen mot strömmen, säger Bert till Hänt och skrattar.

Bert och hustrun Britt-Marie
Bert Karlsson med sin fru Britt-Marie Fotot: Patrik Österberg

FOTO: TT

Annons