LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Kikki Danielsson – nu bryter Lotta Engberg tystnaden

26 apr, 2024 
Lotta Engberg och Elisabeth ”Bettan” Andreassen ska ut på turné i sommar – utan Kikki.
Nu bryter Lotta Engberg tystnaden om åren med Kikki Danielsson.
– Vi var de här flickorna som... Vi vann inte Idol, utan vi var med från början, säger Lotta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

För 21 år sedan var de namnen på allas läppar. Kikki Danielsson, 71, Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 66, och Lotta Engberg, 61, var hetare än någonsin med gruppen Kikki, Bettan & Lotta.

Vi alla kommer väl alla ihåg hiten Vem e' de' du vill ha som slutade trea i Melodifestivalen 2002. Gruppen var aktiva från år 2001 till och med 2004, men sedan såg man inte så mycket mer av dem.

Därför splittrades Kikki, Bettan & Lotta

I dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt berättar Lotta varför de splittrades och hur roligt de tre hade tillsammans men också hur hon, utan framgång, försökte hjälpa Kikki Danielsson under den svåra tiden.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, sa Lotta i dokumentären.

Annons

– Hon har sin egna karriär nu, hon har en jättefin karriär. Jag tar av mig hatten för Kikki som är igång med nya countryplattor och jobbar med Sulo. All ära till henne för det. Så hon hade nog inte kunnat vara med här nu, hon har en jätte karriär själv, sa Bettan om varför Kikki saknas på turnén.

Lotta Engberg bryter tystnaden om Kikki Danielsson

När Lotta gästar P4 Country uttalar hon sig om Kikki Danielsson för första gången på flera år.

Det är när hon får frågan oom just bandet Kikki, Bettan & Lotta.

– Ja, då backar vi 21 år tillbaka i tiden, det var ju fantastiska år där tre tjejer som typ kom från samma. Det var lite dansband, lite country, Bettan är mycket country. Vi var de här flickorna som... Vi vann inte Idol, utan vi var med från början. Lindade kablar, körde bussen, spelade i fyra timmar och fick sova i bussen kan man säga. Så där fanns det en gemensam nämnare och så att vi var tre tjejer. Det var riktigt fräckt, säger Lotta och fortsätter:

– I konserten landade vi vid en flygel, jag spelade och Kikki och Bettan stod bredvid. Vi fick sjunga en låt som vi kände, det här känns som att vara hemma, It feels like Home.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons