LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom avhoppet i Robinson – deltagarens attack: ”Får kosta”

26 apr, 2024 
Folk hoppar av Robinson som flugor.
Nu riktar Alexander skarp kritik och menar att något måste göras åt alla avhopp.
– Jag tänker att där behöver produktionen tänka om, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

Alexander Strandberg, 45, var med i Robinson 2022 men snubblade på mållinjen i sista örådet. Nu är han tillbaka igen och kämpar på i Gränslandet, där han vunnit i princip allt som går att vinna. Men inte pusslet mot Simone Sjöström, 24.

– Alltså jag hade ju mina duster med produktionen efter den dagen. De sa att det är lite förbestämt vad det ska vara för tävlingar. Men jag fick ju helt enkelt bara vila i att de har bättre koll än mig på just den grejen, säger Alexander och tillägger:

– Men där och då var det supersurt. Den förlusten var verkligen extremt jobbig, det var den.

Alexanders kritik mot avhoppen: ”Ställ lite krav”

Alexander blir alltså kvar i Gränslandet ett tag till, en plats där många knappt klarar av en dag. Det har vi fått se tydliga bevis på i form av Fredrik Bolander, 40, och Charlotta Hedlund, 30, som ville lämna omedelbart.

Annons

Även om programledaren Anders Lundin, 64, gjorde två tappra försök för att få de att inte ge upp – så var det förgäves. Fredrik och Charlotta hade bestämt sig, de ville hem till bekvämligheterna i Sverige. De orkade helt enkelt inte med inspelningen mer.

Men så lätt tycker inte Alexander att det ska vara. Har man gett sig in i leken så får man leken tåla, helt enkelt.

– Jag tänker att där behöver produktionen tänka om och kanske ställa lite andra krav på oss deltagare och göra det klart redan innan. Känner man att man vill hoppa av om det inte är på grund av sjukdom eller någonting så tänker jag att det får kosta liksom, säger han och fortsätter:

– Du får kanske stå för dina egna biljetter hem eller ta dig därifrån själv. Att man får tänka om lite där.

Alexander hyllas av tittarna

Trots detta har Alexander full förståelse, då det är extremt jobbigt på Gränslandet.

– Sedan har jag full förståelse för att folk väljer att lämna, för det är extremt tufft. På Gränslandet så har du så mycket tid med dig själv och dina egna tankar. Det händer inte så mycket och det kan bli extremt jobbigt. Trivs man inte att vara med sig själv så kommer det bli extremt tufft att vara där, säger han till Hänt.

Att Alexander är omtyckt av tittarna råder det inga tvivel om, kanske är det för att han inte ger upp?

”Alexander. Man kan vinna på många sätt. Bara ett har egentligt värde. I mina ögon är du tveklöst vinnaren.”, skriver en person på Instagram.

”Heja Alex! Du är vinnare oavsett hur det går framåt i tävlingen.”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons