ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Alexander Strandberg i Robinson 2022

12 okt, 2022 
André Färnsveden
Alexander.
Alexander Strandberg gör entré i Robinson 2022.
Men det många inte vet är att deltagaren har synts på TV4 tidigare.
Annons
Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från RobinsonBrand logo
Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson

Höstens säsong av Robinson är nu igång och mycket har förändrats sedan våren. Bland annat har den tidigare programledaren Anders Öfvergård, 54, ersatts av Petra ”Pam” Malm, 45, och ön har flyttats till en annan kontinent då den nya ön ligger i Malaysia.

Redan i första avsnittet fick tuffa besluts ta då två av deltagarna fick i uppgift att välja ut de tävlande till sina respektive lag. De två som stod kvar på slutet, Andreas Haraldsson, 29 och Martin Larsson, 24, fick packa sina saker och åka till Gränslandet.

I det fjärde avsnittet av höstens Robinson får Lag nord och Lag syd ta med sina personliga saker till Pam för att delta i en budgivning och ett av priserna innehåller en ny deltagare.

Det är en mystisk låda som ett av lagen vinner. Ur den kliver Alexander Strandberg ut, som blir ny deltagare i programmet.

Annons

Robinson-Alexander i Bytt är bytt

Men det är inte första gången som Alexander är med i tv. Han har nämligen varit en deltagare i programmet Bytt är bytt tidigare. När han var med i antikvitetsprogrammet lyckades han och frun Karin att gissa rätt på dyrgripen och fick därmed ta hem hela prissumman på en halv miljon kronor.

Men det blev inga lyxköp eller resor efter segern, Alexander och Karin valde nämligen att lägga pengarna på sina utbildningar.

– De pengarna använde vi och la på våra utbildningar, jag hade läst ett år på min utbildning då så vi använde mycket av våra pengar till det och sen att starta upp det vi jobbar med idag liksom vårat aktiebolag så pengarna gick till det, det var inte roligare än så, säger Alexander till Hänt.

Alexander och Karin i Bytt är bytt.
Alexander och Karin i Bytt är bytt i TV4. Här tillsammans med programledaren Renée Nyberg och antikexpert Karin Laserow.

”Dog i badrummet”

I Bytt är bytt öppnar Alexander upp om gången då frun, Karin, räddade hans liv efter en överdos i februari 2013. Något han återberättar i en intervju med Hänt.

Annons

– Egentligen som varje morgon, vid den här tiden, eftersom jag var beroende av heroin, så gick jag in i badrummet och tog min ”morgon-fix” helt enkelt och just den här morgonen var det för mycket och jag dog i badrummet, sen har jag fått återberättat för mig liksom, själva berättelsen efteråt.

Karin hörde ett duns från badrummet och lyckades öppna upp dörren, och ut föll Alexander ner på golvet. Karin ringde efter hjälp och efter 40 minuter lyckades de återuppliva Alexander.

– Det är någonstans här som mitt liv vänder, säger Alexander och fortsätter:

– Jag brukar säga det, jag behövde väl dö och jag behövde göra det på riktigt för att kunna leva på riktigt.

FOTO: TV4

Annons