LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Andreas Weise om tuffa situationen – orolig att allt är över

26 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Andreas Weise med fästmön Sofie Brange
Andreas Weise har rest sig från de smärtsamma åren.
Nu talar han ut om livet och karriären.
– Pendling mellan himmel och helvete, berättar han för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är vinnaren av Stjärnornas stjärna 2019 – enligt tittarnaBrand logo
Här är vinnaren av Stjärnornas stjärna 2019 – enligt tittarna

Andreas Weise, 37, är aktuell som en av artisterna i den populära Digiloo turnén som ska underhålla Sverige i sommar. Något han inte alls var beredd på.

– Det var otippat, jag hade inte planerat att åka ut på sommarturné alls. Jag skulle ha en sommar på landet. Jag hade inte ens tänkt på det så kom frågan och jag tänkte: ”Fan va kul”, berättar han för Hänt.

Andreas har varit öppen med att de senaste åren har bjudit på en hel del utmaningar både i karriären och privat som har tagit hårt på den mentala hälsan. Men lyckan har äntligen vänt för artisten som förra året gav ut sitt första Album på tio år –The Circle.

Hänt har pratat med Andreas som öppnar upp om fallgroparna man lätt hamnar i när man arbetar som artist och farligheten i att hela tiden behöva bekräftelse.

Andreas Weise: ”En pendling mellan himmel och helvete”

I årets Diggiloo-turné kommer både rutinerade artister och nya förmågor att medverka. Andreas som tillhör den rutinerade skaran hoppas på att kunna bidra med ett lugn till de som är nya i branschen och vill även göra dem medvetna om fallgroparna som väntar med framgångarna.

Annons

– Det är ofta en pendling mellan himmel och helvete med väldigt djupa dalar och väldigt höga toppar, säger han och fortsätter:

– Ibland kan man vara het och alla vill vara en del av ens resa, och ibland ringer inte telefonerna alls och man tänker: ”Jaha, är det slut nu?”.

Andreas Weise menar att det är den ständiga jakten på bekräftelse som kan vara både en välsignelse och förbannelse. Det krävs också att man lär sig att leva med att inte alltid vara den hetaste i branschen, det ingår i yrket som artist.

Andreas Weise hatar att synas: ”Man får inte vara privat”

Andreas älskar sitt yrke men hatar att synas hela tiden. I den bästa av världar skulle han gömma sig från omvärlden och skapa ny musik i lugn och ro och sedan återkomma till strålkastarljuset först när han presenterar sina verk.

– Jag älskar mitt yrke men jag gillar inte det som är runt omkring – den sociala mediehetsen. Man får inte vara privat och ladda och bygga något bra. Det är inte meningen att man ska synas hela tiden, det tar bort mystiken, säger han.

Andreas ser fram emot en sommar fyllt med jobb trots utmaningarna i att balansera privatlivet och offentligheten. Men det han tar med sig är en hel del nya perspektiv på livet.

– Jag uppskattar åren på ett sätt också för det som händer nu och framöver är grejer som kommer bli så kul. Musiken har varit det som har räddad mitt psyke. Vi gör det för att det finns inget annat alternativ. Det är på liv och död, konstaterar han.

FOTO: TTAnnons