LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Andreas Weises tunga sorg efter plötsliga dödsfallet i familjen

20 apr, 2023 
Simon Lundh
Andreas weise
Andreas Weise förlorade sin pappa Arne för snart 4 år sedan.
Nu bekräftar han nästa tragiska dödsfall i familjen.
”Sorg från helgen”, skriver han på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”Brand logo
Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”

Andreas Weise, 36, slog igenom på den stora scenen i Sverige efter sin medverkan i TV4:s talangprogram Idol 2010. Där han slutade på en femteplats. Efter tävlingen tog sig Andreas vidare till nästa tävlingsprogram, när han tog sig till en åttonde plats i Let´s Dance 2011.

Efter det har Andreas släppt mer musik och åker frekvent runt om i landet och spelar sin och andras musik han inspireras av.

Andreas Weise sorg efter pappa Arne Weise

2019 avled tragiskt nog Andreas pappa och den alltid lika älskade julvärden Arne Weise vid 89 års ålder. I samband med SVT:s sändning på julafton fick Andreas frågan om att vara med i programmet., något han tackade ja till för att bearbeta sorgen efter Arnes bortgång.

– Det är en stor anledning till varför jag gör det. Jag kände att när jag fick den här frågan så kände jag att jag får en chans att bearbeta det här med pappa och jag tror att det här är den största anledningen till att jag gör det här. Det känns som att jag får en direkt koppling till honom. Det är som att knyta säcken lite på något sätt. Sen hur jag kommer att känna och hur det kommer att gå när det väl är dags, det vågar jag inte ens drömma om – men det ska nog gå bra, sa Andreas då.

Annons

Andreas Weise bekräftar det tragiska dödsfallet i familjen

Nu har Andreas Weise och familjen drabbats av ytterligare en stor sorg efter ett nytt dödsfall i familjen, då Andreas mormor somnade in.

På sin Instagram delar han med sig av det sorgliga beskdet.

”Sorg från helgen”, skriver han bland annat på Instagram.

I inlägget delar också Andreas med sig av en del av en recension han fått efter ett uppträdande han gjorde på Lindesbergs Arena. Där det går att läsa:

”Weise, som under morgonen fick det tragiska beskedet att hans mormor gått bort, valde att tillägna en låt i hennes minne, ett ögonblick som blev oerhört känslosamt och vackert”.

FOTO: Efter fem/TV4

Annons