LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kjell Bergqvists attack mot Leif GW: ”Får tycka vad fan han vill”

26 apr, 2024 
Kjell Bergqvist är aktuell i nya säsongen av Bäckström – en serie baserad på Leif GW:s böcker om kriminalkommissarien Evert Bäckström.
Men det visar sig att Leif GW uttryckt missnöje – något som fått Kjell Bergqvist att bli less!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Yvonne Ryding ser tillbaka på tiden med Kjell Bergqvist – så är relationen med nya frunBrand logo
Yvonne Ryding ser tillbaka på tiden med Kjell Bergqvist – så är relationen med nya frun

Leif GW Persson har många strängar på sin lyra. Förutom att titulera sig som kriminolog är han en mycket uppskattad tv-personlighet och författare.

GW ligger bland annat bakom kriminalromanerna om kriminalkommissarien Evert Bäckström som dessutom blivit en serie på TV4.

Kjell Bergqvist spelar karaktären Bäckström och serien har fått stort genomslag. Men faktum är att författaren GW inte alls är särskilt nöjd..

Kjell Bergqvist slår tillbaka efter GW:s känga

Leif GW känner missnöje över hur böckerna gestaltats i TV4-serien. Han menar att Bäckström är ”för snäll” i serien.

Annons

– Alltså… jag menar, han är inte min typ av Bäckström. Han är inget genomgående arselhål. Det är ju mer en familjeanpassad Bäckström eller vad man ska kalla det, har Leif GW berättat för Café.

Kjell har däremot en annan syn, något han uttalar sig om i en ny intervju med Hemmets journal.

– Det vore väldigt tråkigt att gestalta en endimensionell människa som bara är elak och vidrig. Leif GW får tycka vad fan han vill om det, konstaterar Kjell.

Inför den första säsongen träffades GW och Kjell på en middag.

– Det enda tipset jag fick av Leif var att ta bra betalt för min medverkan. Han sa att han tycker det är kul när folk tjänar pengar.

Kjell Bergqvist är aktuell i den tredje säsongen av Bäckström – där han spelar karaktären ”Evert Bäckström”.FOTO: Anders Deros/Aftonbladet
Annons
Leif har varit kritisk till hur Bäckström gestaltas i serien: ”Det är ju mer en familjeanpassad Bäckström”FOTO: Robert Eklund/TT

Kjell Bergqvist liv i Stockholm och Thailand

Kjell var tidigare gift med Yvonne Ryding som han fick två barn tillsammans med.

– Ja, vi har en jättebra relation idag, det känns jättebra, säger Yvonne till Hänt och fortsätter:

– Det är en ynnest faktiskt, det är inte alltid det fungerar. Det fanns en anledning till varför man skilde sig, men jag är så himla glad att vi ändå lyckats övervinna de bitarna och gå vidare.

När Kjell inte jobbar hänger han i hemmet i Hammarby sjöstad eller i Thailand där han och hustrun Karin har ett hus. För magasinet Leva & Bo har Kjell berättat att de i princip bor på stranden.

Annons

– Det är terrassen i Thailand med utsikt över havet. I Thailand lever man livet utomhus och räknar in den i bostadsytan. Vi bor i princip på stranden. På terrassen finns en jazzucci. Där äter vi middag, läser, pysslar med paddan och tar en eftermiddagslur.

Kjell Bergqvist med hustrun och sonen Leo.FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: TV4 / TT

Annons