Därför får mamman kritik efter bilden på 1-åriga dotterns flickrum

Flickrum med madrass på golvet.

Småbarnsmamman delade med sig av en bild på dotterns flickrum på Facebook.
En särskild detalj fick personer i gruppen att rasa mot henne – och anklaga henne för bristande omsorg av sin ettåring.
Honey Boo Boos ofattbara familjetragedi – 14-åringens stora sorg
Slå på ljud

En mamma delade med sig av en bild från sin dotters nyligen omgjorda flickrum och fick genast uppleva en strid ström av hårda ord från föräldrar som anklagade henne för att försumma sitt barn.

Raseriet berodde inte på att det mesta i rummet var rosa. Nej, det handlade om att ettåringens säng är en madrass på golvet, utan sängram, skriver brittiska The Sun.

Mammans försvar mot kritiken

Det var i en populär australisk Facebook-grupp som mamman April delade med sig av bilden där hon också förklarade att sovrummet var möblerat efter ”Montessori-stil”. Detta innebär att sängen är på golvet för att barnet ska kunna röra sig fritt och använda sin fantasi i rummet.

Hon förklarade också att hon samsover med sitt barn och att madrassen främst används till vilopauser och lekstunder.

Många föräldrar anklagade April för försummelse och vissa påpekade att hon också riskerar barnets hälsa eftersom bristen på ventilering under madrassen kan leda till att det bildas mögel.

April blev chockad av hatet som hon fick ta emot. Hon bestämde sig för att ändra i sitt inlägg för att omformulera det som ett försvar av sitt föräldraskap och sina val.

Flickrum med madrass på golvet.

Bilden mamman la ut fick kritik för att madrassen låg på golvet.

”Vi är minimalistiska människor och använder madrassen under dagen till alternativa saker”, förklarade April och fortsatte:

”Bäddar på golvet är extremt vanliga runtomkring i världen. Och bara för att västvärlden inte har det som norm betyder det inte att det är fel”.

Hon uppmanade också folk att höra av sig för personuppgifter ifall de skulle vilja anmäla henne och hennes familj till myndigheterna trots att de har ett helt barnsäkert rum.

April fick också en del medhåll i gruppen, där flera menade att de som attackerande henne framstod som löjliga.

”Mamma, du behöver inte förklara vilken typ av säng din dotter sover i. Det är er ensak. Väggarna ser jättebra ut. Och det är viktigare att du och din dotter tycker om det”, sa en av de stöttande rösterna.

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman hade sex med 14-årig pojke – talar ut efter domen

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för bortvalda brevskrivarna i Bonde söker fru 2020

Foto: Privat & TT

FRÅN FÖRSTASIDAN