75-årig mormor fick stroke – lurades på pengar av barnbarnen

Tvillingarna Clair och Louise Smith.

Tvillingarna poserade som vårdgivare och stal pengar från två pensionärer – som de dessutom är släkt med.
Anhöriga rasar när kvinnorna slipper både undan fängelse och kravet att återbetala pengar.

De skotska tvillingarna Clair och Louise Smith, 25, blev ombedda att hjälpa sin mormor och hennes make strax efter att mormodern hade drabbats av en stroke.

Men under de fem veckor som de sprang ärenden åt Crawford Pirrie, 73, och Marlene, 75, så bestämde de sig för att spendera omkring 8000 pund, alltså ungefär 91 000 kronor, av pengarna som tillhörde pensionärerna.

Det resulterade i både en släktfejd och rättegång, uppger Daily Record.

– Deras handlingar har brutit banden i släkten, säger Crawford Pirries dotter Lyndsey Brown, 41.

Hon fortsätter:

– Tvillingarna är väldigt manipulativa och gjorde inte detta mot två främlingar. De gjorde detta mot sina egna morföräldrar.

Släktingarna missnöjda efter domen mot tvillingarna

Hon konstaterar att Crawford Pirrie har varit i tvillingarnas liv sedan innan de föddes medan Marlene är deras biologiska mormor. Tvillingarna fick i uppgift att ta ut mindre summor och skulle också handla saker som bröd och mjölk från affären.

Lyndsey Brown anade oråd när tvillingarna ville börja hjälpa pensionärerna med större inbetalningar, som hyran. Och när hennes make såg ett kontoutdrag noterade han att det saknades en stor del av pensionärsparets besparingar.

LÄS MER: Iris, 80, om vilda sexlivet med 45 år yngre maken

Polis tillkallades och det ledde till rättegång. Men nu är familjemedlemmar rasande för att tvillingarna slipper fängelse. De behöver inte heller betala tillbaka pengarna.

Deras straff blev fotboja i tre månader, vilket flera släktingar var missnöjda med, skriver brittiska Daily star.

– Det här betyder absolut ingenting. Även när det inte är pandemi så jobbar ju inte tvillingarna så de är bara hemma hela tiden i alla fall, säger Lyndsey Brown.

Domaren i målet har slagit fast att det är frivilligt för tvillingarna att återbetala de 8000 punden. Tvillingarnas advokater förklarar att kvinnorna skäms för det de har gjort.

Båda erbjuder sig också att kompensera pensionärerna ekonomiskt.

LÄS OCKSÅ: Wendy, 68, gick ner 32 kilo – ger 7 bästa tipsen hur du kommer i form

LÄS OCKSÅ: Hemmagympa-Sofia om tragedin med familjen

Foto: TT & Privat

Senaste nytt