90-talet ringde och ville ha tillbaka sina dokusåpor

90-talet ringde och ville ha tillbaka sina dokusåpor

Tv-tablåerna fylls återigen av dokusåpor – men det är inte direkt många nya bekantskaper vi får se. Förutom "Ex on the Beach" – och den vill jag helst vara utan.

90-talsfenomen som dejting i alla varianter och ”Robinson” gör sina återintåg i tablåerna denna vår. TV4 har nyligen sjösatt ”Robinson”, nu med tillägget ”Love Edition”.

”Sexsåpan”, som den allmänt kallats i kvällspressen, är Robinson med enbart singlar där tanken var att kärleken skulle spira mellan deltagarna. Tyvärr saknas två primära grunder för att sådant ska hända i tv-världen: god hygien och sprit.

Desto mera av den senare varan finns det i ”Baren” som nu gör tv-comeback i TV12 med Paolo Roberto som Robert Aschberg. Låter döfött. Lika döfött är Sjuans kommande ”Bachelor” där ungkarlen Pär Nilsson, 33, (som ”driver två bolag”) söker ”en jordnära och intelligent tjej”. Bottennappet, åtminstone på förhand, står Kanal 11 för med sitt ”Ex on the Beach”. Åtta singlar reser till lyxvilla i Karibien för att festa och flirta. Vad de inte vet är att deras ex dyker upp på ön.

Ex on the Beach

“Ex on the Beach” går just nu på Kanal 11. Foto: Kanal 11

Hur krystat låter inte det? Krystat är också SVT:s tafatta satsning på ämnet då man låter tre präster(!) hitta kärleken med hjälp av Mark Levengood. Låter klart ospännande. ”Det här yrket har sällan skildrats i tv”, säger SVT. Det kan ju ha sina skäl och orsaker.

Tacka vet jag ”Bonde söker fru”! Riktiga människor, med riktiga jobb söker sann och uppriktig kärlek. Och får 15 minuter i rampljuset på köpet.

/Leif Schulman

FRÅN FÖRSTASIDAN