Här är underklädesmärket som utmanar det stereotypa

Här är underklädesmärket som utmanar det stereotypa

Det här kan vara den mest uppfriskande reklamkampanjen vi sett på länge. Modellerna visar upp underkläder av märket Lonely Girls – och deras kroppar är helt oretuscherade.

Underkläder visas inte sällan upp på en inoljad, slank och hårfri kropp där kvinnan är sminkad och har trånande blick. Att därför få ta del av Lonelys modeller som utmanar de traditionella underklädesstereotyperna är otroligt uppfriskande.

Här får alla kvinnor ta plats och vi ser gravida magar, hår under armarna, mjuka magar och avslappnande poser. Precis som vanliga kvinnor, med andra ord. Tanken bakom bilderna är att fånga “inspirerande kvinnor som bär underkläder på sitt egna sätt i sin egen miljö”.

Några av modellerna vi ser i kampanjen är Lena Dunham och Jemina Kirke, båda kända från succéserien Girls. Fotades gjorde de av Mirkin och Harry Were i New York.

LÄS OCKSÅ: Klädmärket slutade retuschera sina bilder – nu hyllas kampanjen

– Var och en av kvinnorna som deltar i det här projektet blir stärkta genom att inte objektifieras; de är en del av samtalet om hur underklädesvärlden vanligtvis presenteras. Genom att de ger oss en inblick i sina världar hoppas vi att samtalet kommer upp på tapeten och att det får oss alla att känna oss lite friare och lite mer bekväma i våra egna underkläder, säger Lonely.

Visst känns det befriande att se de här bilderna?

Helena Morris, chef för Lonelys, hoppas att deras reklam kommer att göra skillnad och få andra aktörer att tänka om:

– Vi hoppas kunna utmana de traditionella underklädesstereotyperna, säger hon.

Se fler bilder på The Lonely Girls Project

FRÅN FÖRSTASIDAN