Forskare har upptäckt vad tjejer egentligen tänder på – och svaret är rätt otippat

17 feb, 2016 
AvAnaïs González Cruz
Ett vackert yttre är verkligen inte allt. Enligt en ny amerikansk studie kan ögonkontakt och lätt beröring vara nyckeln till tjejers sexlust.
Annons

Forskare vid Rockefeller-universitetet i New York blockerade de nervceller i honmöss som tar emot oxytocin, ett peptidhormon som ingår i hjärnans belöningssystem. Och resultatet? Hanmössen fick noll sexuell uppmärksamhet. Så lite att de lika gärna hade kunnat vara “legobitar”, enligt forskarna.

Oxytocin, som tros verka på samma sätt hos människor som hos möss, är alltså otroligt viktigt för kvinnlig sexuell lust. Hormonet frigörs vid lätt beröring, lång ögonkontakt, eller när vi kramas. Och effekten av en enda kram kan faktiskt vara så länge som en timme.

Recept.se Nyhetsbrev
kram

Men hormonet avgör inte bara hur kvinnlig sexuell lust väcks, utan också vem vi väljer till vår partner. Oxytocin spelar nämligen en central roll i vårt sociala beteende och reglerar till exempel vilka vi litar på, skriver Ask Men.

Annons

Kort sagt; om din tjej litar på dig och du ger henne en riktig björnkram eller en lång varm blick, så kan det vara allt som behövs för att väcka hennes lust. Forskning har faktiskt visat av halterna av oxytocin är som högst hos förälskade par som precis fått orgasm – och det säger en del, eller hur?

bed

Gifs via: Giphy

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons