Stockholmare listar: De 6 goaste gubbarna från Göteborg

Stockholmare listar: De 6 goaste gubbarna från Göteborg

Är Göteborg Sveriges bästa stad? Nej. Har göteborgare rätt att kalla sig "storstadsmänniskor"? Tveksamt. Men, i Göteborg finns det flera goa gubbar! Det faktumet kan inte ens en stockholmspatriot som Hänts Anne Charlotte Hofström blunda för.

Hänts Anne Charlotte Hofström riktar blicken mot väst och hittar sex bevis på att Göteborg har sin beskärda del av goa gubbar.

1. Glenn Hysén

Av alla de fyra i IFK Göteborg som hette Glenn på 1980-talet var Glenn Hysén, 55, den som över”glenn”ste dem alla!

Fram till 2009 syntes den gamle mittbacken som expertkommentator i TV3 och förra året svängde han sina lurviga i Let’s Dance! Fotbollslegendaren är också känd för sitt stormiga kärleksliv och för att vara stolt pappa till fotbollsspelaren Anton Hysén, 24.

Fotbollslegendaren Glenn Hysén. Foto: IBL

Andra läser också: Glenn Hysén: ”Här är de 10 mest goa grejerna med Göteborg”

2. Lasse Kronér

Lasse Kronér, 52, slog igenom i sång- och underhållningsduon Triple & Touch. Idag är han dock mest känd som programledare, bland annat i musikprogrammet Doobidoo på SVT.

Bara en go gubbe från Göteborg skulle utan problem tackla sextrakasserier från “stönande dårar”, vilket Lasse utsattes för i somras. Lasse Kronér har även skrivit en receptbok som heter 80 väldigt goda mackor som la sålde bra – i alla fall i Göteborg!

Lasse Kronér

Titta upp, titta ner. Vart är Lasse Kronér? Foto: IBL

Andra läser också: Lasse Kronér på Kristallen: ”Malou von Sivers förtjänade Skämskuddarna”

3. Leif Mannerström

Om det är någon gubbe från Göteborg som kan göra en “görgo” gubbröra så är det Leif Mannerström, 75! Den populära krögaren har drivit flera restauranger i hemstaden och synts mycket i tv, bland annat som domare i Sveriges Mästerkock.

STOCKHOLM, SWEDEN 2013-02-08 Årets kock 2013. Finalen avgjordes på Stockholm Waterfront, Stockholm. Pictures: Mästerkocken Leif Mannerström driver restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Photo & Copyright: Patrik Österberg/All Over Press Sweden

Den flerfaldigt prisade Leif Mannerström i två par glasögon och kockhatt. Foto: All Over Press

4. Per Andersson

Komikern Per Andersson, 38, må vara lite för ung för att klassas som “gubbe” enligt en bredare definition. Men i Lilla London går det tydligen bra – där verkar ju alla av manskön över 13 är kunna kallas det?

Tillsammans med visgruppen Vier Brillen har Per gjort en hyllningslåt till hemmalaget, De’ la Gais!

Per Andersson älskar Göteborg mer än livet självt. Foto: IBL

5. Glenn Strömberg

Efter fotbollskarriären i Atalanta i Bergamo ville Glenn Strömberg, 55, introducera göteborgarna till det italienska köket. I sin kokbok Mitt Italien: pasta och pizza från norr till söder från 2009 ger Strömberg sina favoritrecept på pizza och pasta. Men göteborgarna var tveksamma – inget slår väl skaldjur och sill?

Pasta är Glenn Strömbergs melodi. Foto: IBL

6. Claes Malmberg

Göteborgshumorn är både älskad och hatad i vårt avlånga land. Någon som e’ la rolig och till och med får stockholmarna att skratta är komikern och ungkarlen Claes Malmberg, 54, som efter ryktena om att ha legat med Mikael Persbrandts, 52, mamma numera också framstår som en hingst.

Lotta på Bråkmakargatans pappa, Claes Malmberg. Foto: Stella Pictures

Andra läser också:

10 saker gravida kvinnor verkligen ser fram emot när ungen är ute

15 bevis på att Lotta Lundgren är det bästa som hänt svensk tv

17 gånger som du insett att vuxenlivet suger

FRÅN FÖRSTASIDAN