Du har väl inte missat att vi är i gång med vår helt unika dejtingserie Hungrig på kärlek? Ett varmt och matglatt samarbete mellan Hänt och Lidl där 6 kända singlar och totalt 18 sökanden ska matchas ihop för att hitta kärleken – på riktigt!
I Hungrig på kärlek får deltagarna välja en av tre varukorgar och därmed också vem de kommer gå på blinddejt med.
I detta andra avsnitt träffar vi skådespelerskan Carina Lidbom, 64, som vi kanske känner allra bäst från rollen som Sunes mamma Karin. Nu för tiden mediterar Carina mer än vad hon skådespelar och hon driver även en retreat och lägger tarotkort.

”Det är som med mycket i livet, man får kompromissa”
Carina prioriterar hälsosam mat gjord på bra råvaror. Och enligt henne är hemligheten bakom en lyckad middag att man avsätter tid.
– När man köper färdigskalat, då har man lite bråttom, säger Carina om en av varukorgarna med skalade räkor i.
– Det känns inte som någon romantisk middag.

Carina har annars en stor kärlek för livets gröna. Hon spenderar mycket tid i naturen och på tallriken föredrar hon vegetariskt men det är inget måste för att vinna hennes hjärta.
– Det är som med mycket i livet, man får kompromissa, berättar Carina.

Men kompromissa slipper hon den här gången för en av deltagarna lyckas pricka helt rätt med sitt urval av matvaror.
– Det här tycker jag är väldigt gott, aubergine! säger Carina upprymt.
– Det här är en spännande korg. Det skulle kunna vara min faktiskt.
Och resultatet då?
– Han gjorde en fantastisk middag! Att låta smakerna tala för sig själva. Det var väl avvägt, hyllar Carina.
Och om det bara var maten som smakade? Spana genast in avsnittet och se om det uppstod några heta känslor mellan Carina och hennes hemliga dejt.

Så lagar du middagen som fick Sunes mamma på kroken.
Fyllda aubergines med färska grönsaker till 2 personer
- Olivolja till stekningen
- 2 st aubergines
- Ett paket formbar sojafärs
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 rödlök
- 1 förpackning krossade tomater
- Plommontomater
- Tomatpuré
- Lite soja
- Salt och peppar
- Riven parmesan
Tomatsås:
- Plommontomater
- Havregrädde
- Färsk basilika
Till servering:
- Bladspenat
- Plommontomater
- 1 rödlök
- 1 burk oliver
- Fetaost i tärningar
Gör så här:
- Gröp ur dina auberginer och dela sedan den ena på mitten. Stek fyllningen på medelvärme i olivolja ihop med hackad rödlök och vitlök.
- Vänd ner den formbara sojafärsen tillsammans med krossade tomater och låt puttra en stund.
- Tillsätt hackade färska tomater, en skvätt tomatpuré och lite soja. Smaksätt med salt och peppar.
- Fyll sedan den urgröpta och delade auberginen med blandningen, strö över riven parmesan och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på runt 200 grader tills osten fått färg.
- Under tiden kan du hacka och tärna färska tomater till tomatsåsen. Vält ner i den heta pannan och tillsätt sedan tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt, peppar och färsk basilika.
- Förbered salladen genom att skala och hacka rödlök och tomater fint. Vänd samman med färsk bladspenat och oliver. Toppa med fetaost. Servera med en enkel vinägrett.