LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Gustavs läggmatch i Robinson – nu ångrar han allt: ”Feg”

06 maj, 2024 
Gustav valde att lägga sig platt i kvällens Robinson-tävling.
Nu berättar han för Hänt hur han tänkte egentligen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramatBrand logo
Robinson-Pelle i tårar – reagerar på finaldramat

Efter 31 dagar på de Filippinska Robinson-öarna har vi nu nått fram till momentet där deltagarna ska få ringa hem! Samtalen har historiskt sett inte lämnat ett öga torrt, både hos oss tittare, deltagare och de nära och kära.

Men för att vinna ett videosamtal hemifrån i år skulle man först och främst vinna i pilkastning. Den som prickade bäst i varje omgång fick välja vem som inte fick tävla mer och så höll det på.

Men när Gustav Jacobsson, 27, prickade bäst valde han att göra en slags läggmatch, eller rättare sagt ge bort sin plats i tävlingen och därmed ge bort vinsten.

Gustav om strategin i Robinson – håller låg profil

Det var när Anders Lundin, 64, frågade vem Gustav ville plocka bort som han la sig platt.

– Eh, jag kliver åt sidan själv. Jag gör det, verkligen. Fan, jag gör det med glädje för jag vet hur mycket samtalet betyder för er. Det är verkligen helt okej, jag gör det här med glädje, sa han i programmet.

Annons

Detta går i linje med hur Gustav spelat hittills i programmet och faktum är att det är ett medvetet val från hans sida – att hålla låg profil.

– Hela min strategi och mitt spel-upplägg är ju att ducka alla konflikter. För jag anser ju mig ha koll på hur man vinner Robinson och ett tydligt sätt är ju att hålla låg profil, förklarar Gustav för Hänt och fortsätter:

– Det kan anses tråkigt och det kanske kan anses fegt för att man borde ta ställning, men det är ju en kombination av en konflikträdsla och ängslan i kombination med att jag optimerar mina chanser att vinna genom att göra som jag gör.

Därför valde Gustav att ge bort vinsten

Att ge bort vinsten var dock inget beslut som Gustav tagit så lätt på, såhär i efterhand. Även om han är väldigt kluven och skulle nog ha gjort samma sak igen.

– Alltså grunden är ju att jag där och då tänker att det är andra som är i större behov av det och att jag kan avvara det... Men sedan har ju jag liksom slitit mitt hår för att jag gör som jag gör.

Annons

Ångrade du dig?

– Ja det klart. Det är ju liksom fel beslut. Men samtidigt så landar jag ändå i att jag kanske hade gjort om det.

Gustav kände alltså mycket sympati med Marcus Håkansson, 47, som har tre barn där hemma och en nio-månaders bebis. Men samtidigt ville han ju ringa hem till sin flickvän och familj, samtidigt som han också ville följa sin strategi...

– Jag vill inte helt säga så heller, för alla tyckte ju att det var jobbigt att peta bort någon. Kolla på Alma när hon tvingas peta bort någon, kolla på Pelle när han tvingas peta bort, han tycker det är jobbigt... Jag är ju feg! Jag säger det ju själv, "fan vad fegt att jag inte vågar välja bort någon", säger Gustav och tillägger likgiltigt:

– Den enda som alla med gott samvete kunde välja bort var ju Zayera i och med att hon förkunnade att hon inte ville ha ett samtal. Och då väljer väl jag en feg utväg. Jag har slitit mitt hår men jag ångrar mig inte. Det är fel beslut men jag tror att jag kanske gjort om det idag.

FOTO:

Annons