LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paulas nya liv efter separationen – berättar om situationen

06 maj, 2024 
AvPontus Varg
Tilde de Paula Eby styr skutan i TV4:s Efter fem.
Men på hemmaplan befinner hon sig i en förändrad tid.
Att barnen har flyttat ut är en bitterljuv känsla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi BjuhrBrand logo
Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi Bjuhr

Tilde de Paula Eby, 51, har fyra barn tillsammans med tre pappor. Sina första söner Elian, 23, och Zion, 22, fick hon med författaren Daniel Möllberg.

Paret separerade 2004 men kort därefter fann hon kärleken på nytt i Fredrik Bjuhr som är pappa till dottern Naemi, 18.

Tilde om att barnen har flyttat ut: ”Det är en ny tid och det är inte så dumt”

Idag är Tilde gift med musikern Thomas de Paula Eby, 43, och tillsammans har de sonen Ilyah, 12. Tilde och Thomas träffades 2009 och gifte sig tre år senare. Nu har tre av Tildes fyra barn blivit så stora att de har lämnat boet för att prova lyckan på egen hand.

Att separera från barnen skapar en bitterljuv känsla.

– Livet är mycket luftigare. Det är en ny tid och det är inte så dumt. Numera är jag tacksam för att barnen vill hänga med mig så mycket som de gör. Mitt jobb har varit att rusta dem så att de ska kunna och vilja kliva ut i självständigheten. Vissa upplever att det är jobbigt när barnen flyttar, men jag tycker det är häftigt. Nu har jag gjort allt jag kan, berättar Tilde för Amelia.

Tilde de Paula Eby.FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Så håller Tilde och Thomas kärleken vid liv

Ett förhållande blir lätt vardag, något som skrämmer Tilde. I tidningen berättar hon om vad hon och Thomas gör för att hålla kärleken vid liv.

Annons

– Rosenblad på sängen är inte riktigt min grej. Däremot tycker jag att det är sjukt romantiskt att min man kommer med kaffe på sängen till mig varenda morgon. Att han orkar fortsätta med det år efter år. Det gulligaste av allt var att förra gången min man var på en turnésväng vaknade jag av att vår yngsta son kom in med en kopp kaffe. ”Nu när pappa är borta ska jag göra det.” Han är inte lika ihärdig som sin far och kom in en gång, sedan var det klart.

Nu när barnen flyttar ut har så blir det naturligt att Tildes och Thomas relation förändras. Barnen är inte i samma fokus längre och de har mer tid för varandra. Därför har det äkta makarna bland annat fattat ett gemensamt beslut att hålla nere på slentrianmässigt serietittandet på tv.

De prioriterar att umgås i stället.

– Netflix är en sådan jäkla relationsdödare. Jag kan också kolla på en serie, men det blir för tråkigt när man bara sitter bredvid varandra. Därför är det så värt att bara gå ut och ta ett glas öl eller vin. Eller åtminstone lägga bort alla lurar och sätta sig vid köksbordet, säger Tilde.

Tilde de Paula Eby med maken Thomas.FOTO: Karin Törnblom/TT

Det är inte bara barnen som blir äldre. Även Tilde har börjat känna av ålderstecken som påverkat henne och hennes humör. Det var när Tilde hamnade i klimakteriet som den jobbiga förändringen kom.

Annons

– Först var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen. Sedan var jag ganska arg utan anledning under en period. Det var saker som jag aldrig blivit förbannad på förut. Men den allra starkaste känslan var att jag inte kände igen mig själv, berättar hon i Amelia.

Men Tilde, som gör allt för att må bra igen och hitta lösningar på problemen, såg snabbt till att boka in en tid till läkaren och skaffa sig en terapeut.

– Min läkare har gett mig hormoner så jag kan sova och må bättre. De senaste två åren har jag försökt hitta tillbaka till mig själv, säger hon.

Annons