Till och med superkockar har guilty pleasures – kan du gissa vad stjärnorna i Kockarnas kamp svarade?

Till och med superkockar har guilty pleasures – kan du gissa vad stjärnorna i Kockarnas kamp svarade?

Det är lätt att tro att stjärnkockarna är kinkiga med maten och bara frossar i tryffel och anklever. Bara det bästa är gott nog! Men så är knappast fallet...

Frida Nilsson

28 år, är exekutiv chef på Clarion hotel i norska Tromsø.

– Makaroner med smör och aromat. Det är värsta glutamatfällan ever! Jag gör det inte så ofta längre, men det har hängt kvar sen jag var fyra år. Finns fortfarande en burk i skåpet hemma.

Frida Nilsson

Jonas Dahlbom

45 år, driver ”Dahlbom på torget” med sin bror Anders Dahlbom.

– Semlor! Den vanliga sorten, inga konstigheter. Samt vit choklad och bearnaise.

Jonas Dahlbom

Danyel Couet

41 år, driver restaurangimperiet Grupp F12 tillsammans med Melker Andersson.

– Glass. Jag kan äta hur mycket som helst, men nu äter jag inte socker längre, nästan. Kroppen ser annorlunda ut när du äter rätt. Men det där de säger om att sockersuget avtar när du undviker det, det är bullshit. Jag skulle kunna äta fyra liter glass här och nu.

Danyel Couet

Ulf Wagner

59 år, var först i Göteborg med att få en stjärna i Michelinguiden 1989.

– Ostbågar. Om någon ställer fram en skål kan jag inte sluta äta. Likadant med Ahlgrens bilar. Det kan jag inte låta bli även om jag sagt att jag inte ska äta socker på ett tag. Och så älskar jag ett bra vin, spelar ingen roll vilket det är, bara det är bra.

Ulf Wagner

Cajsa Johansson

45 år, är lokalkändis i Uppsala med egna företaget Cajsa’s kök.

– Älskar ju blåmusslor, men har nog ingenting jag får cravings efter. Jag är lite allroundare. Om jag är sugen på salt kan det till exempel vara gott med ostbågar.

Cajsa Johansson

Gustav Trägårdh

40 år, driver Sjömagasinet med med Ulf Wagner.

– Jag gillar junkfood som hamburgare, fish and chips, men det ska vara vällagad sådan.

Gustav Tra¦êga¦èrdh

Ulrika Bengtsson

48 år, driver egna restaurangen Ulrika’s mitt på Manhattan i New York.

– Jag älskar ostar. Härligt krämiga vällagrade ostar. Kan inte ha dem hemma för jag kan inte stoppa mig själv. Och smågodis. Som tur är gillar jag inte kakor och bakverk.

 

FRÅN FÖRSTASIDAN