LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robinson-Zayera om bortklippta scenerna – därför blev hon huggen i ryggen

05 maj, 2024 
Linn Seipel
Zayera robinson ö-råd
Zayera Khan får flest röster under söndagens ö-råd i Robinson – trots att hon trodde att hon var helt säker.
För Hänt berättar hon om känslorna efter sveket, och hur relationen mellan de inblandade ser ut idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Nu är det dags att lägga ner Robinson!Brand logo
Hänts krönikör: Nu är det dags att lägga ner Robinson!

Zayera Khan, 49, är en av årets Robinson-deltagare som utmärkt sig mycket genom att klara sig genom de knivigaste av situationer. Söndagens avsnitt är inget undantag – då hon först röstas ut i ö-rådet, för att sedan vinna i utslags-duellen och få vara kvar.

Istället blev det Karin Nilsson, 48, som tvingades lämna. Hennes chanser att vinna Robinson är dock inte över, eftersom hon är den sista i årets säsong som får möjlighet att åka till Gränslandet – där hon kan få chans att slå sig tillbaka in i tävlingen.

Robinson-Zayera om sveket bakom kulisserna: ”Chockad”

Hänt ringde upp Zayera för att ta pulsen på hur tankarna gick när hon insåg att hon fått röster – av tävlande hon trodde att hon hade en pakt med.

Annons

– Jag hade ingen aning om att de höll på och spelade så mycket bakom kulisserna där, förklarar hon för Hänt och fortsätter berätta:

– Jag gick ju och trodde att det var Pål som var ”target” [måltavlan, reds anm]. Och sen så är det jag som hamnade där på skottlinjen, och jag var bara ”hur gick det här till?”. Jag vet inte om det syns i programmet men jag var helt chockad.

Zayera berättar vidare hur hon knappt kunde finna orden för att svara på Anders frågor, efter hon förstått att hennes gamla lagkamrater försökt att spela ut henne.

– För en gångs skull visste jag inte vad jag skulle svara, för jag var bara helt tagen.

Enligt Zayera ska Pelle Flood och Karin precis innan ö-rådet ha tagit henne åt sidan för att ytterligare bekräfta planen som hon trodde gällde – det vill säga att Pål skulle röstas ut med hjälp av immunitetsförgöraren.

– De manipulerade mig ännu mer. De kom fram och sa ”rösta inte på oss, vi lovar att inte rösta på dig.” Det säger de innan vi kommer till omröstningen. Så jag trodde att jag satt säker. Jag känner mig så ”playad” [lurad/lekt med, reds anm].

utslagsduellen
Utslagsduellen ”kulan”, som det slutar med att Zayera vinner.

Så är relationen mellan Robinson-deltagarna idag – efter såriga situationen

Zayera menar att detta hänt ”bakom kulisserna”, och inte var något som kom med i programmet.

Annons

– En annan grej jag ska nämna, som inte kom med i tv, var att när jag får utslagsduellen. Så ställer jag frågan till hela gruppen – ”är det någon som frivilligt vill duellera mot mig?”. Det var det ingen som ville, så då jag valde Karin eftersom vi båda fått röster på oss. Men det är lite synd att TV4 inte väljer att visa den dialogen.

Det finns inget ouppklarade konflikter mellan henne och övriga deltagare idag, poängterar Zayera. Däremot finns de som hon står närmare än andra. Hon känner också att såren rivs upp lite då hon kollar på programmet så här nu i efter hand.

– Nu när jag ser tv-programmet så känner jag ju att jag var väldigt mycket måltavla, jag kände mig konstant hotad. Jag kände att vem ska jag lita på? Det var ingen som jag kände mig helt trygg och säker med. Hon fortsätter:

– Men jag har inget otalt med någon idag. Och jag är vän med flera. Killarna i lag Syd är de jag har minst kontakt med, men tjejerna skriver jag med lite då och då.

FOTO: TV4Annons