Så håller sig mormorn Gina Stewart, 50, ung med kryoterapi

13 nov, 2020 
https://image.hant.se/joni.jpg.jpg?imageId=6445349&x=0&y=0&cropw=100&croph=95.238095238095&width=1318&height=1318Joni Nykänen
Hon chockar sin kropp för att hålla sig ung.
Gina, 50, kallas för ”världens hetaste mormor” – och nu avslöjar hon vad hon tror är ungdomens källa.
Annons
David Hellenius utseendepik mot hustrun Renée – efter mötet med Li Pamp
David Hellenius utseendepik mot hustrun Renée – efter mötet med Li Pamp

En 50-årig kvinna som har blivit kallad för ”världens hetaste mormor” avslöjar sina knep för att hålla sig ung, vilket innefattar att gå in i ett slags frysbastu och frysa ned kroppen till omkring minus 110 grader i 2 till 3 minuter.

Hon heter Gina Stewart från australiensiska Queensland, och blev världskänd 2018 för sitt ungdomliga utseende, och att hon lyckades utkonkurrera yngre förmågor i modellsammanhang.

Hon medverkade i Maxim Australias tävling ”Maxim’s finest” och blev finalist. Stewart, som har fyra barn och ett barnbarn, medger att hon mer än gärna använder sig av skönhetsprodukter och behandlingar av det mer ovanliga slaget, som exempelvis just kryoterapi. Detta berättar hon för brittiska Daily Star.

Gina Stewart bästa tips – kryoterapi

Kryoterapin har slagit igenom bland kändisar och nyligen avslöjade den svenska stjärnan Noomi Rapace i Skavlan att hon älskar metoden, och förklarar att om man inte har tillgång till en sådan bastu så ska man fylla ett badkar med 20 kilogram is istället. Nedkylningen ska starta igång blodflödet i kroppen. Det ska också reducera muskeltrötthet och reducera träningsvärk.

Annons

Vissa hävdar att det bränner kalorier, föryngrar huden och gör oss lyckligare. Men forskningsläget är ännu i allra högsta grad oklart.

Gina Stewart med döttrarna Summer och Casey.
Gina Stewart med döttrarna Summer och Casey.

Gina Stewart är dock övertygad, och använder sig regelbundet av kryoterapi. Hon väljer dock att undvika Botox-behandlingar eftersom hon är livrädd för sprutor. Istället använder hon sig av nyponfröolja, vilket hon kallar för sitt ”hemliga vapen”. Hon väljer också en proteinrik kost.Stewart undviker också kaffe och alkohol, och själv är hon övertygad att detta är något som håller henne ung.

– Jag älskar dock choklad så jag undviker inte det. Men jag är måttlig, säger Stewart som numera har över 270 000 följare på sitt Instagram-konto där hon ofta visar upp sin kropp i utmanande positioner.

Annons

Med populariteten kommer en mörk sida. Hon drabbas ibland av näthat där följarna sågar hennes ungdomliga utseende och vågade bilder.

– Till en början var det själadödande och jag grät mycket. Men jag har lärt mig att bygga upp ett försvar och låter det inte komma åt mig. Jag läser inte längre kommentarer. Men jag kan se vilken effekt det har på unga och folk kan avsluta sina liv på grund av det, säger hon till The gold coast bulletin.

Gina Stewart har fyra barn – James, 28, Casey, 25, Cody, 23, och Summer, 5. Barnbarnet är 3 år.

✔︎ Fakta – kryoterapi

Kryoterapi är en behandling som är tänkt att hantera smärta, jämna ut huden och stimulera viktminskning (teorin där är att kroppen bränner kalorier för att återställa kroppsvärmen). Detta genom att under några minuter utsätta kroppen för extrem kyla i en "köldbastu" där temperaturen sänks med hjälp av kväveånga. Meningen är också att blodflödet ska öka, näringsämnen och hormoner ska frigöras.

Termen kommer från grekiskan och betyder ungefär ”kallt botemedel”. Olika varianter av tekniken har funnits sedan urminnes tider och kan spåras åtminstone till 1600-talet. Atleter har sedan länge använt sig av isbad och använt sig av kylpåsar för återhämtning och smärtlindring. Men helkroppsvarianten togs fram i Japan för att behandla ledgångsreumatism i Japan på 1970-talet. Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har, enligt Men’s health, konstaterat att det saknas vetenskapliga bevis för att fryskammaren har hälsoeffekter. Men metoden har de senaste åren blivit alltmer populär.

Annons

Foto: Privat

Annons