LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovet väljer att agera nu – stoppar bilderna på Victoria

04 maj, 2024 
AvLotta Karinsdotter
Kronprinsessan Victoria har alltid en fullspäckad kalender med jobb.
Men varför får alla inte ta del av allt?
Nu avslöjas orsaken till varför hovet stoppar bilder på Victoria.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”Brand logo
Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”

Oklanderligt klädd och alltid noggrant förberedd! Att vara kronprinsessa innebär inte bara glamourösa middagar, resor i första klass och tid i frisörstolen. Nej, bakom alla uppdrag gör Victoria, 46, ett mycket hårt arbete – både från hemmakontoret på Haga och på kontoret på slottet!

Livet som tronarvinge innebär att mycket tid läggs på förberedelse – att läsa in sig om olika event och ämnen, skriva tal med mera.

En hovkälla säger till Hänt:

– Victoria har vuxit in i rollen som framtida drottning och axlar jobbet med energi och flit. Kronprinsessan ser ingen väg ut från sin lott, vilket har fått henne att istället omfamna arbetet. När hon var yngre tyngdes hon ofta av osäkerhet. Det tvivlet är som bortblåst nu.

Annons

Hovet om kronprinsessan Victorias arbete

Enligt källan finns en oro hos prins Daniel om att hans kärlek ska jobba för mycket!

– Samtidigt beundrar prins Daniel sin hustrus passion och arbetslust inför det ärorika ämbetet, säger hovkällan.

Tidigare har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat vad kronprinsessan gör när det är lugnt i det officiella schemat. Då sitter hon inte och rullar tummarna. Tvärtom! Kronprinsessan arbetar som vanligt – det vill säga mer än fulltid, menar informationschefen.

– Vissa veckor innehåller helt enkelt mer intern kontorstid – med företräden, planering och möten – än andra. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern, förklarar hon.

Men det är inte bara kronprinsessan Victorias eget kontorsarbete i det dolda som inte syns utåt. Långt ifrån all representation som vår kronprinsessa gör dokumenteras med foto!

Detta trots att både kungahuset och nyhetsmedia rapporterar flitigt från Victorias alla möten, prisutdelningar och ideella projekt.

Annons

Hovet stoppar bilderna på Victoria

Enligt Svensk dam väljer hovet medvetet att inte publicera bilder från vissa av Victorias göromål i den officiella kalendern. I närtid saknas det som exempel bilder från UD-företrädet och styrelsesammanträdet med Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Mycket som våra kungligheter gör är således inte öppet för allmänheten! Men varför stoppar hovet bilderna?

– Hovet hänvisar ofta till kungliga uppdrag som inte bjuder in till fotografering och det här är ett sådant tillfälle. Kungligheterna verkar – utan att synas, förklarar Svensk dams mångårige reporter Ellen Myrgård Lindén.

FOTO: TT

Annons