Luna, 21, stoppas från Tinder – hävdar att hon är för snygg

Luna Benna.

Instagram-modellen Luna Benna hävdar att hon har raderats från dejtingappen Tinder för att hon är ”för het” – och inspirerar användare till identitetsbedrägeri.

Instagram-modellen Luna Benna, 21, från Florida, hävdar att hon har blivit portad från dejtingappen Tinder eftersom de ska ha trott att hennes sexiga foton är falska.

– Jag är för het för Tinder, säger Luna Benna, som har 1,2 miljoner följare på Instagram och lever på sitt utseende.

När Benna skaffade sig ett Tinder-konto 2017 ska hennes bilder ha varit så pass framgångsrika på dejtingplattformen att hon genast började få både gåvor och bröllopsfrierier.

– Jag fick så många udda och löjliga meddelanden under min tid på Tinder, säger Luna Benna, enligt New York Post.

Fenomenet kallas ”catfishing”

En man ska ha erbjudit henne pengar enbart för att träffas. Men hon träffade endast ett fåtal män och Benna hävdar att de träffarna var genanta upplevelser, och att en man ska ha sagt att han blev paralyserad av Luna Bennas närvaro. Hon hävdar också att hon har blivit hotad på Tinder för att hon ser för bra ut.

Men hennes framfart på Tinder fick ett slut, efter att användare började använda sig av Luna Bennas heta bilder. Då kunde dejtingappens administratörer inte längre veta skillnaden mellan den riktiga Luna Benna och personer som försökte utnyttja hennes utseende, hävdar Instagram-modellen.

Fenomenet brukar kallas ”catfishing”, alltså att en person inleder en relation med dig på nätet men ljuger om sin identitet istället för att visa sitt rätta jag.

LÄS MER: Svenska Angelica, 35, i Dr Phil om falska äktenskapet

– Några av profilerna som använder sig av mina bilder, men med fejkade namn som Jessica, Amber och Natalie, refererar till sig själva som eskorter och prostituerade, säger hon, enligt New York Post.

Hon försökte bekämpa stölderna av sina bilder, men lyckades inte. Benna lyckades dock hitta kärleken strax innan hon sparkades från plattformen.

Tidigare i år lyfte New York Post fram ännu ett exempel på en kvinnlig Instagram-modell som fick kicken från Tinder eftersom användarna inte trodde att hon var verklig. Hon fick meddelanden som ”varför skulle en tjej som du vara på Tinder?” och ”du är antagligen inte verklig”.

Tinder har inte gett svar på varför de har blockat de två Instagram-modellerna från sin plattform. Men dejtingappen förbjuder nakenhet och sexuellt explicit innehåll, enligt sina riktlinjer.

LÄS OCKSÅ: Mamman Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv i stället

LÄS OCKSÅ: Iris, 80, om kärleken till 45 år yngre maken

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!